МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена от тропическо Пъпешово дърво (Пепино, Solanum muricatum)

Семена от тропическо Пъпешово дърво (Пепино, Solanum muricatum) 3.90 лв.
Семена от тропическо Пъпешово дърво (Пепино, Solanum muricatum)
4.19 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: VSF0475

Опции

Купи

Ароматен, сладък и сочен плод от атрактивно растение – представяме ви семена за един от най-екзотичните продукти на нашия сайт, тропическо Пъпешово Дърво или Пепино. Латинското му име е “Solanum muricatum”. Родината на това интересно ядливо растение е Южна Америка. Тъй като е чувствително както към много ниски температури, така и към горещини, Пепино се отглежда като едногодишно растение в нашата страна. 

Пъпешовото Дърво се появява в Европа от 18-ти век, но в България все още е слабо познато. Атрактивният вид, както и на цветовете и плодовете му увеличава все повече интересът към този екзотичен плод. 

Пепино достига на височина около 1 м. Засажда се от семена, които с удоволствие ви предлагаме от Севън Сийдс ООД. Растението се развива бързо. Реколтата от екзотични плодове може да очаквате след около 5 – 6 месеца от засяване на семената. Вегетационният период е около 200 – 210 дни. 

Какво представляват плодовете на Пъпешово Дърво? Защо се наричат „пъпеши“ и кои качества правят това растение подходящо за отглеждане във вашата градина?

Плодовете на Пепино имат овална форма, наподобяваща круша. Кората на плодовете е жълта с линии обагрени в червено – кафяви нюанси. Преди да достигнат зрялост плодовете са зелени. Узряването се разпознава когато малките пъпеши променят цвета си в жълто – кремаво, а на допир се усещат по-меки. 

Пепино ражда много ароматни плодове. Ако трябва да сравним наситеността на аромата, то те наподобяват пъпеш и манго. Пъпешовото дърво ще ви дари с плодове с големина около 100 – 300 грама. 

Пепино цъфти с атрактивни цветове обагрени в бяло, розово или тъмно синьо в периода месец Април – месец Май. Реколтата е готова за обиране в края на лятото до началото на есента. 
Когато откъсвате малките пъпеши трябва да следите за точния момент, когато плодовете са достигнали зрялост, но не са презрели, защото вкусовите им качества се влошават. 

За радост на почитателите на този плод, Пепино има много добра съхраняемост. 

Какви условия са нужни за отглеждане на тропическото Пъпешово Дърво или Пепино?

Подходящи високи температури, редовно поливане и слънце са условията, които трябва да осигурите на растенията. 
Пепиното може да се отглежда в сандъчета и саксии за декорация и добавяне на екзотичен акцент в градината. Вирее добре и в оранжерии от вносен израелски полиетилен

Засяването на семената на Пепино тропическо може да започне още през Февруари. След покачване на температурите, Пъпешовото Дърво може да се отглежда на открито. 
Засаждайте растенията следвайки схемата 40х40 см. Смената се заравят на дълбочина от около 1 – 1,5 см. Нуждаят се както от топлина, така и от светлина и влага, за да покълнат. Очаквайте появата на първите растение след около 7 – 10 дни от засяване на сортовите семена. 

Пъпешовото Дърво се нуждае от редовно поливане, но преполиването трябва да се избягва. 

Нуждата от наторяване се определя от качеството на почвата. Ако отглеждате Пепино в саксия или почвата, в която е засадено е бедна на хранителни вещества, подхранвайте растенията с подходящи органични торове
Плодовете на Пепино се консумират в свежо състояние като част от плодови салати, смутита и други. Могат и да се консервират. 

Разфасовки: 10 бр. семена на тропическо Пъпешово дърво има в опаковка.

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив