МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на тикви Цигулки (виоли) оребрени с приятен аромат и сладък вкус

Семена на тикви Цигулки (виоли) оребрени с приятен аромат и сладък вкус - Тикви семена с отлична цена: 1.50 лв.
Семена на тикви Цигулки (виоли) оребрени с приятен аромат и сладък вкус

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 3 гр. (около 9 - 15 бр. сортови семена на тикви цигулки оребрени има в опаковка),100 гр.
  • Норма за сеитба: От 350 до 600 гр. семенца за декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: От 10.06. - 25.06.
  • Период на разсаждане: След оформяне на 3 до 4 същиски листа, след което се прореждт.
  • Схема на отглеждане: Гнездово, задължително наторяване.
  • Вегетация: От 130 до 135 дена.
  • Характеристики на плода: Плодовете са големи, оребрени по повърхността, удължени и сплескани по форма.

Онлайн магазинът semenata.bg прибави следващото попълнение към богатия си зеленчуков каталог. Предложението, с което ще Ви запознаем е на семена на тикви Цигулки (виоли) оребрени. Характерното за плодовете е, че те са оребрени на повърхостта си, а интересното в случая е цигулковидната им форма.

Като качества, не се различават от тиквите като цяло. Т.е. вкусовите им качества са перфектни. Качествените зеленчуци, заедно с формата си привличат всеки, ценящ вкусното и красивото. Не пропускайте да се сдобиете с тези привлекателни тикви цигулки. Освен за готварски цели, бихте могли да ги ползвате с цел аранжировка и декорация на градинското си място.

Тиквата цигулка оребрена е силно витаминозна, хапвайки я, ще заздравите организма си и ще го подсилите. Консумирайки тиквата цигулка, не само ще хапнете нещо здравословно, но това ще бъде и абсолютно сладко и вкусно ястие. Често тиквите-цигулки се ползват при разнообразни сладкарски изделия. Бихте могли да готвите тиквите-цигулки варени, запечени или в състава на разни основни ястия и супички.

Ако сте взели своето решение да имате тиква цигулка в градината си, подгответе около 350 до 600 грама семенца за един декар място.

Засяването на семенцата на оребрената тиква цигулка се осъществява гнездово. Самото засяване направете от 10.06. - 25 .06. Това е времето, когато опасността от евентуални слани е вече преминала. Гнездата правете в диаметър от 50 сантиметра, във всяко едно гнездо поставете 3 до 4 семенца.

След като засеете, следете поникналите млади растения. Когато върху тях се покажат 3 до 4 добре оформили се листенца, вече ще се наложи да разредите. Това всъщност означава, че трябва в гнездото да остане само 1 младо растение.

При направата на гнезденцата за бъдещите растения, оставяйте от едно до следващо глездо към 200 сантиметра. Това се прави с цел оставяне пространство за стъблата на тиквата, понеже те са много дълги и се разстилат.

Самата почва, където ще засявате, предварително обработете в дълбочина, окопайте и разрохкайте. Също така предварително наторете с подходящата тор. Наторяването се прави с цел подхранване и добри резултати при беритба.

Вегетационният период на сорта продължава от 130 до 135 дена.

Тиквите – цигулки представляват по същността си големи плодове, като повърхността им е оребрена. Тежината им достига от 8 до 10 килограма. Вътрешната част на тиквите е с месеста структура. Сочността и сладостта на тиквите ги прави привлекателни от всички любители на тиквените десерти.

Както вече споменахме, тиквите цигулки са с характерна форма, отговаряща на наименованието им. Много успешно бихте могли да отглеждате тиквите като украса на градината, освен за готварски цели.

Семена
Кога се засяваАприл
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаАвгуст, Септември
Цвят на плода/цветаОранжев
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеСухоустойчив вид
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив