МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на тикви с голо семе сорт Миранда

Семена на тикви с голо семе сорт Миранда
Най-продаван
Семена на тикви с голо семе сорт Миранда
1.50 лв.
 • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
 • Код: VSF0771

Опции

Купи
 • Разфасовка / брой семена: 3 гр. (около 24 бр. семена на тикви с голо семена сорт Миранда има в една опаковка), 100 гр.
 • Норма за сеитба: От 250 до 450 грама семенца за 1 декар.
 • Реколта: -
 • Период на сеитба: Между 20 и 30 април, щом отминат сланите и температурният диапазон на почвите надмине 10 градуса по Целзий.
 • Период на разсаждане: -
 • Схема на отглеждане: На топло слънчево място с предварително обработена почва.
 • Сеят се 5 до 6 семенца в гнездо с размер от 50 сантиметра, на 5 до 6 сантиметра в пръстта, по схема 90/50 сантиметра.
 • Вегетация: Между 48 и 50 дена.
 • Характеристики на плода: Едър и овален, с гладки кори, оранжеви на цвят, изпъстрени със зеленикави петънца. Имат сочни месести части, плътни и с жълти цветове, както и много семенца, които стават за ядене.

Сортовите семенца на тиквите с голи семена от сорта Миранда са неизменна част от богатия зеленчуков каталог на онлайн магазин Семената Шоп. Те са винаги на разположение на всички наши настоящи, а и на бъдещите ни клиенти, които имат наклонности към градинарството и зеленчукопроизводството.

Тиквите от типа Миранда предпочитат най-вече да се развиват на слънчево и защитено от ветровете подходящо за целта място.

Тиквата дава едър и овален изключително вкусен плод. Той има много гладки кори, оранжеви на цвят и красиво изпъстрени с множество зеленикави петънца. Тиквите имат много сочни месести части, плътни и с жълти цветове, както и много семенца, които стават за ядене, тъй като нямат твърди люспи около вкусната сърцевина. Семенцата на тиквата можете да консумирате както сурови, така и изпечени на фурна и леко осолени според вашия вкус.

Именно очно заради семенцата си, тиквите от сорта Миранда са много ценни в търговията с плодове и зеленчуци, тъй като всеки производител на тиквени семена ги предпочита пред другите сортове и те държат неизменно високи цени на пазара. Освен, че са невероятно вкусни, семенцата на тиквата Миранда притежават и ред полезни за организма свойства.

Вегетационният период на тиквите от типа Миранда продължава някъде от порядъка на 105 дена, сочат данните от каталога на нашия Онлайн магазин semenata.bg.

Може би малцина от вас са запознати с широко известния факт, че тиквите като зеленчук идват от централните и южните части на Американския континент, където са били много почитани като храна от индианците още в древни времена. Оттам, след откриването на Новия континент, тиквите са привнесени и в Европа, където се радват на широка популярност.

Тиквите от сорта Миранда имат дълго и влачещо се по земята стебло, достигащо до впечатляващите дължини от порядъка на 4 метра. Има от едрите листи, а дръжките им са от вида на дългите кухи дръжки. Плодът и е едър и объл, много вкусен, ароматен и полезен, включително и ядливите семенца във вътрешността му. Трайността му е много висока и са удобни за продължително съхранение за дълъг период от време на сухо и затворено място, дори и през зимата.

Според посочените в каталога на магазин semenata.bg общоприети стандарти, за сеитбата на 1 декар земя са ви нужни от 250 до 450 грама сортови семенца.

Това става на топло и слънчево място, защитено от ветровете, с предварително обработена с тор почва. Сеят се 5 до 6 семенца в гнездо с размер от 50 сантиметра, на 5 до 6 сантиметра в пръстта, по схема 90/50 сантиметра.

Семена
Кога се засяваАприл
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август
Цвят на плода/цветаЗелен, Оранжев, Смесени цветове
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеСухоустойчив вид
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив