МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на тиквички кръгли Раун де найс - симпатичен сорт с отлични вкусови качества

Семена на тиквички кръгли Раун де найс - симпатичен сорт с отлични вкусови качества - Тиквички семена с отлична цена: 1.50 лв.
Семена на тиквички кръгли Раун де найс - симпатичен сорт с отлични вкусови качества

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 3 гр. (около 18 - 24 бр. семена на кръгли тиквички сорт Раун де найс има в опаковка).
  • Норма за сеитба: От 250 до 450 грама за декар.
  • Реколта: От 4 до 4,5 тона от декар.
  • Период на сеитба: От 20 до 30 април.
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: В открити пространства.
  • Вегетация: -
  • Характеристики на плода: Тиквичките са с кръгла форма и бледо-зелен цвят.

В следващите редове онлайн магазинът semenata.bg ще Ви запознае с тиквички кръгли Раун Де Найс - Tondo Сhiaro di Nizza. Сортовото качествено семе на въпросните тиквички бихте могли да поръчате от нашия сайт. Огромният каталог, към който добавихме предложението, вече е разнообразен с още един зеленчук. Сортът се слави с атрактивната форма на тиквичките. Интересният им външен вид ги прави търсени не само за кулинарни цели. Кръглата форма, която не е характерна за тиквичките като цяло привлича редица производители и търговци, занимаващи се с износна, вносна търговия със зеленчуци.

Успешно бихте могли да аранжирате и декорирате градината си, засявайки сорта. Цветът е освежаващо зелен, а кръглостта на тиквичките ги прави страхотна декорация за градинското ви място.

Въпреки разликата си по форма от останалите сортове, кръглите зеленчуци не отстъпват по качества в сравнение с тях. Начините за консумиране също са както при останалите видове. Бихте могли да ги хапвате във варен, пържен, печен, паниран вид. Дори и вариантът с пълнене е възможен. Размерите им са идеални за направата на напълнени кръгли тиквички на фурна. Бихте могли да ги сготвите в постни ястия или да съчетаете с месо.

Едно от привличащите неща към сорта е тяхната висока продукция. Този факт кара редица наши производители на зеленчукови продукти да избират именно кръглите тиквички.

Бихте могли да ползвате тиквичките в различни видове ястия. Можете да сготвите мусаки, яхнии, супи и още много други. Идеални за постни, месни гозби.

Бихте могли да съхраните тиквичките като замразите плодовете. За целта надребнявате на кубчета, разпределяте в подходящи кутии, после замразявате. Бихте могли да подготвите и готова храна за зимните периоди като първо изпържите тиквичките и така ги замразите.

Самото отглеждане на кръглите тиквички не изисква някакви по-специални условия от останалите видове. Няколко неща биха ви били полезни.

Като начало не е нужно да се подготвя предварителен разсад. Отглеждането се осъществява гнездово. Т.е. поставяте семенцата в подготвените гнезда, като ред от ред оставяйте около 90 сантиметра, от гнездо до следващо – около 50 сантиметра. В гнездото поставяйте към 4 – 5 семенца. Като дълбочина семенцата се слагат на 5 до 6 сантиметра.

Вегетационният период продължава кратко време, тиквичките успяват да се оформят доста бързо. Важни са редовните поливания за младите растения.  

За засяване на декар място, си подгответе – 250 до 450 гр. семенца.

Засяването на семената от кръглите тиквички за пържене и печене Раун де найс се осъществява към края на пролетния април, по-точно от 20-то до 30-то число на месеца. Като минимум, нужната температура за никнене на семето е около десет градуса.

Продукцията, която бихте могли да получите е в границите на 4 до 4,5 тона от 1 дка. насаждения.

Семена
Кога се засяваАприл
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни
Цвят на плода/цветаБял, Зелен, Смесени цветове
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеВисока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението70 - 120 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив