МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на тиквички Италиан стрипд - пъстри със страхотен аромат и вкус

Семена на тиквички Италиан стрипд - пъстри със страхотен аромат и вкус - Тиквички семена с отлична цена: 1.80 лв.
Семена на тиквички Италиан стрипд - пъстри със страхотен аромат и вкус

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 5 гр. (около 30 - 40 бр. семена на пъстри тиквички Италиан стрипд има в една опаковка).
  • Норма за сеитба: От 250 до 450 грама за декар площ.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: От 20 до 30 април.
  • Период на разсаждане: Април, май.
  • Схема на отглеждане: Гнездово, по 4 до 5 семенца в гнездо, прореждат се на два до три същински листенца.
  • Вегетация: От 45 до 55 дена.
  • Характеристики на плода: Тъмнозелен цвят със светли ивици. Отличен вкус и аромат. Перфектни за консумация пържени, печени, на пара, както и за консервиране.

В следващите редове semenata.bg ще представи на всички свои клиенти – настоящи и бъдещи семена на тиквичка Италиан Стрипд. Сортът е познат с ранно производство на екзотичните си плодове. Характерното при него са храстовидните растения, които се образуват, които са и компактни, с изключителна родовитост.

Бихте могли да ползвате тиквичките в готварството в различни варианти. Част от тях са варене, пържене, печене. Бихте могли доста успешно и да готвите напълнени тиквите. Задушеният вариант, съчетавайки с други зеленчуци пък е любим на редица почитатели на постните ястия. Вегетарианците например биха могли да ви обогатят рецептурника с гозби, направени с тикви.

Консервирането им също е вариант. Ако държите пък да имате тикви и през зимните дни, бихте могли да замразите плодовете. Замразяването направете като надребните на кубчета предварително и разпределите в подходящи кутии. Преди това може да ги бланширте.

Може да направите и друго полезно и удобно нещо. Изпържете тиквите, след което отново разпределете по кутии и приберете във фризера. Така ще имате готова храна по всяко време.

Както казахме по-горе, производството на сорта е за ранни добиви. Заедно с това, както и изключително бързото им узряване, сортът би могъл да се гледа от пролетните месеци до късните есенни.

Полезните вещества не са единственото, което прави тиквичката търсена. Всеизвестен факт е ниската калоричност на плодовете. Именно това прави тиквите част от разнообразни хранителни режими. Хората, които искат да свалят някой килограм също често включват в състава на диетата си такива тикви.

Споменахме пълнените тикви, за този вариант на готвене бихте могли да използвате както само зеленчукови продукти, така и да омешате продуктите с месо. Еднакво вкусно ще се получи ястието, като тиквата ще донесе свежест и ще обогати вкуса на храната ви.

Ако сте почитатели на различните видове, изборът ви за тиква с бели ивици ще бъде правилен.

Можем да ви насочим с някои неща, ако сте решили да гледате тези тикви.

Като начало полезна информация за вас ще бъде, че за сеитбена процедура за 1 дка. място са необходими от 250 до 450 грама семенца. От това бихте могли да прецените какво количество семенца ще са ви нужни за вашето избрано място.

Засяването на семенцата се осъществява в края на пролетния април – от 20-то до 30-то число на месеца. Месецът е подходящ с това, че тогава имаме установяване на постоянни положителни температури. Опасността от евентуални слани е преминала и няма да се притеснявате за вашите млади растения.

Отглеждането се осъществява гнездово. В предварително направените гнезда слагайте по 3 до 4 семенца. След като се появят по младите изникнали растения по два то три същински листенца, проредете. Т.е. оставете по най-много две растения, които са най-здрави и стабилни.

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив