МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на тиквички жълти - Gold Rush F1 - страхотен вкус и атрактивен външен вид

Семена на тиквички жълти - Gold Rush F1 - страхотен вкус и атрактивен външен вид - Тиквички семена с отлична цена: 4.50 лв.
Семена на тиквички жълти - Gold Rush F1 - страхотен вкус и атрактивен външен вид
5.00 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S014645

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 3 гр. (приблизително 18 - 24 бр. качествени семена на тиквички жълти Gold Rush F1 има в опаковка).
  • Норма за сеитба: От 250 до 450 гр. семенца на дка.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: От февруари до юли.
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: Богата, дренирана почва, гнездово. Поникналите растения се разреждат, оставя се по едно – две.
  • Вегетация: Около 70 дена.
  • Характеристики на плода: Цилиндрични плодове, кората е жълта на цвят, вътрешността е жълто-кремава.

Онлайн магазинът semenata.bg прибави в богатия си каталог поредното предложение. Семето, което бихте могли да поръчате е сорт Gold Rush F1. Жълтите тиквички Gold Rush F1 (Златна треска F1), както подсказва името са с жълт цвят по повърхността си. Производството на сорта е ранно, като тиквичките се гледат на открити пространства или на зарити. Плодовете по форма са цилиндрични, стигат до 22 сантиметра дължина.

Бихте могли да готвите с тази тиквичка всякакви блюда, гозби. Консервирането на тиквичката жълта - Gold Rush F1 също е подходящ вариант.

Тиквите с жълт цвят бихте могли да сварите, изпечете, изпържите, та дори да панирате и напълните. Широк е спектъра на ползване на въпросните тикви в кулинарията, единственото, което ви трябва е фантазия. Можете да направите съчетание с тиквите като готвите с разнообразни зеленчуци, или с месо. Еднакво вкусно ястие получавате, независимо от избора.

Вътрешната част на тиквичките е с апетитен жълто-кремав цвят. Структурата е месеста, сочна, вкусна. Богатството от витаминозни съставки се проявява и при тези тиквички, както при останалите видове. Витаминът, който се среща в голями количества е С. Вземайки предвид всички полезни вещества в тиквите, сортът става търсен от редица родни зеленчукопроизводители. Търговците, занимаващи се с вносна, износна търговия също ценят тиквичките и ги избират с търговска цел.

Ето част от витамините, който влизат в състава на жълтите тиквички – С/А/В1/В2 и други. Минералните съставки са калция, натрия, фосфора, желязото, магнезия, калия и други.

Всеизвестен факт е, че тиквичките са с доста ниска калоричност. Много често влизат в разнообразни хранителни и диетични режими. Консумират се особено от хора, които искат да смъкнат някой килограм.

Засяването на 1 дка място се осъществява с 250 до 450 грама семенца, така че подгответе това количество.

Семето nа тези жълти тиквички сейте през пролетния април, a за по-ранно производство в оранжерия може и през февруари. Предимството на месец април е, че тогава имаме установени постоянни температури и опасността от евентуални слани е отминала. Почвата да е с темперарура поне десет градуса, за да успеят семенцата да изникнат дори на открито.

Не е необходимо да се правят предварителни разсади, а просто сейте директно в избраното място.

Подгответе предварително единствено гнезда за семенцата. В тях наслагайте по 3 до 4 семенца. Дълбочината в земята да е към 5 до 6 сантиметра. Вегетацията на жълтите тиквички продължава към 70 дена. През това време следете и осигурете редовно обработване на земята, както и нейното оплевяване.

Поливането също да бъде редовно, защото е важно за развиването на младите растения. Наторяването също ще се отрази добре на тиквичките. Изберете за целта подходяща торова смес (течна тор за зеленчуци например). Така ще спомогнете за добрите и качествени реколти.

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив