МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на тиквичка с ядлив цвят Сан паскуал - ключът към средиземноморската кухня

Семена на тиквичка с ядлив цвят Сан паскуал - ключът към средиземноморската кухня - Тиквички семена с отлична цена: 4.50 лв.
Семена на тиквичка с ядлив цвят Сан паскуал - ключът към средиземноморската кухня
4.70 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S014657

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 3 гр.  семена на тиквичка с ядлив цвят Сан паскуал.
  • Норма за сеитба: От 250 до 450 грама семенца за декар площ.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: От февруари до юни.
  • Период на разсаждане: След преминаване на евентуални слани.
  • Схема на отглеждане: В оранжерии или на открито. Обират се цветовете, затова не се пръска.
  • Вегетация: От 50 до 60 дена.
  • Характеристики на плода: Ядливи цветове, оцветени в жълто или оранжево. Обирането на цветовете става сутрин рано.

В следващите редове онлайн магазинът semenata.bg ще Ви представи следващото попълнение на каталога си. Интересното предложение е италианско - семена на тиквичка с ядливи цветове Сан Паскуал. Тези растения, образуващи предимно мъжките цветове, биват избирани най-вече, защото са нещо по-различно и много апетитно. Екзотиката като цяло се състои в самите цветове, които всъщност с ползват в готварството. Бихте могли да сготвите тиквичките в паниран или пълнен вариант. Еднакво вкусно ястие ще получите, приготвяйки ги по тези начини.

Особено популяризиран е ядливия цвят от тиквичка в средиземноморските специалитети и кухнята като цяло. Пълненето бихте могли да направите с разнообразни продукти - зеленчукови или месни.

Сортът не е характерен за нашите вкусове. Но именно, заради страхотния си вкус и начина, по който изглеждат ястията от цветовете, той набира бързо скорост и цветчетата все повече се търсят от кулинари и ценители.

Цветовете привличат с невероятната свежест, която излъчват. Относно вкусовите им качества – нищо не им липсва, в сравнение с другите видове тикви. В състав им влизат полезни и здравословни съставки. Така, че освен с красота, екстравагантните тиквички привличат и с качествата си.

Ядливите цветчета обирайте по сутрините, в ранни зори. Тогава те се отварят и са най-свежи. Откъсвайте с дръжки, като внимавате да не ги повредите при брането. Поставяте набраните цветчета в хладилник, където биха могли да постоят около два дни. Най-удачния вариант да ги сготвите е като току-що сте ги набрали. Тогава свежестта и вкуса се усещат най-осезаемо.

Ако сте ценители на различното при зеленчуковите продукти, без съмнение ще се заинтригувате от този интересен сорт тиквичка с ядлив цвят Сан Паскуал.

И ако изборът Ви се е спрял на него, можем да ви дадем някой насоки за отглеждането на ядливите цветчета.

Като начало ще ви кажем какво количество е нужно за засяване на 1 дка място. Семенцата, които ще покрият въпросната площ са от 250 до 450 грама. От посочените грамажи, бихте могли да определите колко ще ви е нужно за засяване на вашето избрано място.

За начално време на засяване използвайте февруари месец. Всъщност бихте могли да сеете от този месец до летния юни. Откритите пространства можете да покриете със семенца от тиква с ядливи цветове, задължително като изчакате евентуално падащите слани да преминат. Периодът, който трябва да чакате се характеризира с установяване на постоянно положителни температури. Тогава растенията ви ще бъдат опазени, като няма да се притеснявате за „попарването“ им.

Вегетационният период на ядливите растения продължава от 50 до 60 дена. През това време, докато се образуват цветчетата, не е препоръчително да опръсквате с никакви препарати. Все пак след това се хапват самите цветчета.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаМай, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември
Цвят на плода/цветаЖълт
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеВисока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране, Декорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив