МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на тиквичка оранжев патисон - ароматна и страшно симпатична

Семена на тиквичка оранжев патисон - ароматна и страшно симпатична - Тиквички семена с отлична цена: 1.50 лв.
Семена на тиквичка оранжев патисон - ароматна и страшно симпатична

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 2 гр. (около 12 - 16 бр. семена на тиквичка оранжев патисон се съдържат в опаковката).
  • Норма за сеитба: От 200 до 400 грама на декар площ.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Края на месец март.
  • Период на разсаждане: Началото на месец април.
  • Схема на отглеждане: На открити и закрити пространства.
  • Вегетация: -
  • Характеристики на плода: Малки тикви, в оранжев цвят, приятен аромат и вкус.

Онлайн магазинът semenata.bg с удоволствие ще запознае всички свой клиенти със следващото предложение. Добавените семена на тиквички патисон оранжев, бихте могли да поръчате улеснено чрез платформата на сайта ни semenata.bg. Сортът е представителна извадка за нещо различно и вкусно. Различното в случая е във формите, които представляват тиквите.

Плодовете на тиквите са малки, което е нехарактерно за познатата ни българска тиква. Леката сплесканост придава на тиквите симпатичен вид. Всъщност първото впечатление от тиквите оранжеви Патисони идва точно от външния им вид. Това е причината за бързо набиращата популярност на сорта. 

Следващата причина за избирането на точно този сорт, би могла да бъде и високата добивност на културата. Продуктивността на растенията става повод сортът да е търсен от редица родни производители.

Търговците, занимаващи се с износна, вносна търговска дейност, свързана със зеленчуци и плодове също избират сорта като един от най-предпочитаните. Всеизвестен е фактът за устойчивостта на тиквите като цяло. Малките оранжеви тикви не правят изключение от правилото.

Търговската им визия и устойчивостта предполагат ценността на сорта при транспортирането му.

Качествените свойства на тиквите не са тайна, оранжевите малки тикви също съдържат огромно количество полезни вещества. Витаминозните съставки са в богатство. Минералните вещества също не са в излишък. Така, че нека не ви привлича само красивият вид на тиквите. Знайте, че оранжевите Патисони са не само привлекателен, но и много полезен сорт.

Ароматът и сладостта на тиквите предполагат ползването им в различни десерти. Като цяло в готварството бихте могли да ползвате тиквите в различни варианти. Един доста удачен и успешен вариант са тикви, напълнени и запечени на фурна. Бихте могли да напълните само със зеленчуци. Не изключвайте обаче и вариант с месо.

Освен в кулинарията, тиквите с апетитен оранжев цвят, бихте могли да ползвате в градинската си част. Ефектът ще дойде естествено от свежият оранжев свят и странно-красивата форма на плодовете.

Използвайте свежите плодове за аранжировка и декорация в градината, като я освежите и украсите с тях. Имайки ги в градината, освен украса, ще си осигурите здравословна храна.

Избирайки сорта, подгответе, като количество от 200 до 400 гр. семенца за засяване на 1 дка място. Семенцата не е нужно да задълбавате на голяма дълбочина, а само на два до три сантиметра. Самото засяване осъществете към края на месец март.

На семенцата са им нужни температури на почвата, минимум дванадесет градуса. Точно затова месец март, и по-точно края му е удачен за сеитбена процедура. Това време се характеризира с вече постоянно установени температури, което е добра среда за изникване и развиване на младите растения.

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив