МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на тиква с ядливи цветове Делика F1 - перфектна за традиционни средиземноморски ястия

Семена на тиква с ядливи цветове Делика F1 - перфектна за традиционни средиземноморски ястия - Тикви семена с отлична цена: 4.50 лв.
Семена на тиква с ядливи цветове Делика F1 - перфектна за традиционни средиземноморски ястия
4.70 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S014514

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 1 гр. семена на тиква с ядливи цветове има в една опаковака.
  • Норма за сеитба: От 350 до 600 грама семена на декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Април месец, след сланите.
  • Период на разсаждане: След средата на април.
  • Схема на отглеждане: Обират се плодовете, не се пръскат с препарати.
  • Вегетация: -
  • Характеристики на плода: Големи цветове, с оранжев цвят.

Онлайн магазинът semenata.bg прибави към каталога си поредното предложение, с което разнообрази продуктите с вид семена на тикви с ядливите цветове сорт Делича Хибрид F1. Особеното в този вид е, че тиквите са предназначени за произвеждане на ядливи цветове. Тиквите имат мъжки и женски цветчета. За разлика от женските цветове, мъжките не плавят плод. И стигаме до въпросния сорт Делича Хибрид Ф1 - той е предназначен за произвеждане на мъжките цветове, които не правят плод, но са изключително вкусни.

Тиквата за ядливи цветове са с голяма популярност предимно в средиземноморската кухня. С цветчетата се готвят многобройни и различни ястия.

Обирането се случва в ранните часове на деня. По това време цветчетата са се отворили напълно, което е знак да запознаете с брането. Бихте могли да съхраните обраните цветове един до два дена в хладилника.

Естествено, идеалният вариант е да ги сготвите непосредствено след обирането. За целта измийте на течаща струя вода и ги отцедете.

Най-честият вариант за готвене е в пържен вид. Най-бързият, лесен и удобен вариант, като полученият резултата ще ви зарадва с изключителен вкус.

Пълнените цветове също са популярна вариация в готвенето. Бихте могли да напълните с плънка от ориз и зеленчуци. Феновете на постните храни например, неминуемо биха се зарадвали на един такъв вариант.

Любими са на вегетарианците и веганите. Бихте могли да научите многообразни рецепти, съчетаващи различни зеленчукови продукти, сирена, варива с тиквените цветове.

Естествено това не означава, че хората, обичащи месо, не биха харесали тиквените цветове. Напротив, бихте могли доста успешно да направите вместо пълнени чушки с месна плънка, пълнени тиквени цветове със същата плънка. Така ще разнообразите менюто си и ще усетите различен обогатен вкус на ястието.

Супите с ядливи тиквени цветове също са вариант. Ще получите страхотен аромат и вкусово удоволствие, съчетавайки разнообразни зеленчукови продукти.

Много добро място намира в различните дресинги, използвани за пасти и спагетени ястия.

Ако имате желание да усетите екзотиката от ядливите тиквени цветчета, изберете сорт Делича Хибрид Ф1 за вашата градинка. Ние бихте могли да ви дадем някои насоки за тяхното отглеждане.

Като начало за засяване на 1 дка място, следва да подготвите от 350 до 600 грама семенца на тиквата с ядлив цвят. Т.е. по вземайки това предвид, преценете какво количество ще е нужно за вашето избрано място.

Сортът се характеризира като топлолюбива култура, затова семенцата засявайте на открити пространства след преминаването на евентуалните слани. Удачен момент за целта е края на пролетния април. Тогава температурите са се установили като постоянно положителни.

Засяването се случва гнездово. Семенцата изникват за около седем дена. По време на развитието им, не е препоръчително да пръскате с препарати, защото обирането е на самите цветчета.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни
Особености на растениетоХибридни сортове, Директни сортове
Цъфтеж/БеритбаМай, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЖълт, Ядлив цвят
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеСухоустойчив вид
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Декорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив