МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на тиква Патисон бял - страхотен вкус за пържене и печене

Семена на тиква Патисон бял - страхотен вкус за пържене и печене - Тиквички семена с отлична цена: 3.20 лв.
Семена на тиква Патисон бял - страхотен вкус за пържене и печене
3.50 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S014649

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 5 гр. (около 50 - 60 бр. италиански семена на тиква бял патисон има в опаковка).
  • Норма за сеитба: -
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: При температури на почвата 12 – 14 градуса.
  • Период на разсаждане: Не се разсаждат.
  • Схема на отглеждане: В добре дренирана и богата почва, редовно окопаване и поливане. Наторяването също е вжно.
  • Вегетация: Юни – юли.
  • Характеристики на плода: Бели на цвят, къси, обират се при тегло 40 до 50 грама.

Онлайн магазинът semenata.bg ще ви запознае със следващото предложение – семена на тиква за пържене бял Патисон произведена в Италия. Френският вид тиквичка е екстравагантен и симпатично изглеждащ. За нашата страна тиквичките са редки, но бързо набират популярност, основно с привлекателността на външния им вид. Сортът, отглеждан за ранни добиви, се представлява от малки тиквички, характерни с апетитния си вид и ароматът си.

Няма как да пропуснете предложението ни, имайки предвид интересните форми на тиквичките. Те представляват закръглени и къси плодове. Характерното за сорта е, че тиквичките се обират, достигайки от 6 до 8 сантиметра в диаметър. Тази големина означава, че тиквичките са млади, готови за бране. Младите тиквички се отличават с крехкостта, сочността и нежността си. Колкото повече остаряват, толкова вида им загрубява. Обирането на все още млади тиквички е важно, понеже, оставяйки ги да израстват по-големи, рискувате да намалите добивността. Новите, образували се завръзи, няма да успеят да се изхранят.

През вегетационният период е необходимо редовно да прибирате готовите тиквички. На 3 до 4 дена се събират младите зеленчуци, дори някога и през два дни. Налага се и да поливате на редовни интервали от време. Овлажняването на почвата е необходимост, защото иначе могат да окапят завръзите, а плодовете да станат жилави.

Тиквичките от френски вид бихте могли да хапвате в различни варианти. Можете да ги запържите, сварите, да задушите или печете. Какъвто и вариант да изберете, няма да сгрешите. Спокойно бихте могли и да замразявате тиквичките. Консервирането също е вариант.

Много сполучливо ще се получи пълненето на този сорт тиквички, понеже формата им е идеална за целта. Освен вкусни, на трапезата си ще имате и много красиви тиквички.

Говорейки за формата, бихте могли да ползвате тиквичките и с цел аранжировка и декорация. Впечатляващият външен вид на тиквичките ги прави търсени и ценени от любителите на екстравагантните зеленчукови продукти. Бихте могли да аранжирате домашната си градина, като използвате ефекта на белите тиквички.

Самото отглеждане на въпросните красиви тиквички не се различава с нещо по-особено от останалите от семейството на тиквичките. Не се приготвят предварително разсади. Семето се засява гнездово. Разположението им е както следва в шахматен вид – 140/70 сантиметра. Като дълбочина в земята, семенцата се поставят на 4 до 5 сантиметра. Почвените условия като градуси трябва да са  - 12/14. т.е. с постоянна положителна температура.

Сортът като култура е топлолюбива, светлолюбива, влаголюбива. Не са устойчиви на силен сух вятър. Почвата, в която ще ги гледате изберете добре дренирана, богата.

Окопавайте и поливайте редовно по време на вегетационният период. Наторяването също е особено важно. Избирайте подходящите торови смеси.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни, Юли
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаБял
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеВисока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив