МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на тиква мускатна от сорт Мускат ди прованс - уникален аромат и добиви (5 - 9 кг)

Семена на тиква мускатна от сорт Мускат ди прованс - уникален аромат и добиви (5 - 9 кг) - Тикви семена с отлична цена: 1.50 лв.
Семена на тиква мускатна от сорт Мускат ди прованс - уникален аромат и добиви (5 - 9 кг)

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 3 гр. (9 - 15 бр. семена сортови на тиква), 100 гр. семена на мускатна тиква Мускат ди прованс.
  • Норма за сеитба: От 350 до 600 грама семена на декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: От 10.04 – 25.04.
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: Слънчево и топло място, да не е ветровито. Отглеждат се гнездово, в обогатена почва.
  • Вегетация: От 120 до 130 дена.
  • Характеристики на плода: Кръгли и гладки плодове. Кората е воранжаво-зелен цвят, вътрешността е оранжево-жълта.

В следващите редове онлайн магазинът semenata.bg ще запознае всички свои настоящи и бъдещи клиенти с поредното допълнение в каталога ни. Въпросното предложение е семена на мускатната тиква Мускат Ди Прованс.

За получения добър продукт е особено важно какви семенца ще сеете. Поръчвайки от semenata.bg трябва бъдете сигурни в качеството на семето.

Мускат Ди Прованс е мускатна тиква и се характеризира като късен, с висока добивност сорт. Плодовете, които получавате в последствие на отглеждането представляват големи тикви, с кръгла форма. По повърхността си, тиквите са гладки, с окраска от оранжев и зелен цвят. Вътрешната част на плодовете е обагрена в жълто. Структурата на вътрешността е с месест и плътен характер. Тиквите Мускат Ди Прованс се славят с ароматната си плодова част, а по качество не се отличават с нищо от другите сортове. Отличен вкус и апетитен цвят се съчетават, като поставят тиквите на едно от първите места по избор на любителите на зеленчукови продукти.

Външната част е с оребрена структура, което допълнително натежава везните към интересната тиква. Бихте могли да ползвате тиквите в разни и различни гозби. Предимно сладостта на тиквата предполага ползването й в разнообразни сладки изделия.

Тиквите съдържат в себе си множество витаминозни съставки. Минералните вещества също не са в излишък. Част от витамините са С/А/Е/Д, а минералните съставки са калия, калция, магнезия, фосфора и други.

Една от основните причини да харесате тиква Мускат Ди Прованс е ниското съдържание на калории. Използва се в разнообразни хранителни и диетични режими. Често влиза в състава на менюто на хора, желаещи да свалят някой килограм.

Засявайки семето в градината си, бихте добавили красив нюанс към нея – цветовете и формата са достатъчна причина да успеете да декорирате с тези тикви.

Сеитбената процедура на 1 дка място, предполага подготвяне на 350 до 600 грама семена на тиква мускатна. Самото засяване осъществете през пролетния април, по-точен период е – 10.04 – 25.04. Това е времето, когато са се наложили постоянни температури и са преминали евентуалните слани. Почвата се стабилизира с температури по-големи от дванадесет градуса. Това е добра предпоставка за семенцата, няма опасност те да замръзнат или да бъдат „попарени“ от студени фронтове.

Сеитбената процедура става като предварително оформите гнезда, където поставяте семенцата. В едно гнездо се поставят 4 до 5 семенца. Няма нужда да бъдат задълбавани, засипват се само с около 1 сантиметър рохкава земя. При появата на 2 или 3 същински листенца, гнездото се оставя с едно или две от въпросните млади кълнове.

Вегетацията продължава в рамките на 120 до 130 дена. През това време се погрижете мястото да е редовно окопавано и плевено.

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив