МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на сръбски домати Супер Бийф F1 - с уникален баланс м/у сладък вкус и киселост

Семена на сръбски домати Супер Бийф F1 - с уникален баланс м/у сладък вкус и киселост - Домати семена с отлична цена: 2.90 лв.
Семена на сръбски домати Супер Бийф F1 - с уникален баланс м/у сладък вкус и киселост
4.20 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SUP0013

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: Този вид семена на сръбски домати Супер Бийф F1 се предлага с разфасовка 50 бр. семена
  • Норма за сеитба: Нормата за сеитба при този хибриден сорт домати при ранен посев е 20-30 гр. за дка., а при късен - 30-40 гр. професионални семена на един декар земеделска земя, 
  • Реколта
  • Период на сеитба: Периодът за сеибта при ранно производство на професионалните сръбски семена за домати е от 20 януари до 25 февруари. За средно ранно производство, благоприятният период е от 01 март до 30 март, а за късното сеене - от 24 април до 10 май.
  • Период на разсаждане
  • Схема на отглеждане: Отглеждане на 2, 3 и дори 4 стъбла, поради силната коренова система, която сръбският сорт домати Супер Бийф F1 притежава.
  • Вегетация: Периодът на плододаване при ранно сеене е от месец май до юни. При средно ранно - от юни до август, а при късно - от септември до октомври.
  • Характеристика на плода: Супер Бийф F1 е хибриден сорт, който впечатлява с много едри плодове - средната маса на доматките е около 350 грама. Плодчетата са много твърди и месести. Освен с голяма маса, този сорт доматки впечатлява и със страхотните си вкусови качества -  успешна комбинация между сладко и кисело. При този домат няма наличие на зелен пръстен. 

С най-голямо удоволствие искаме да Ви представим семена за домати СУПЕР БИЙФ F1, висококачествен продукт от сръбската фирма Супериор.

Супер Бийф Ф1 е много едър хибриден сорт доматки, който се отличава с отлична твърдост и страхотни вкусови качества. Плодчетата имат наситено червен цвят, месеста вътрешност, кръгли са по форма и без зелена зона около дръжката. 

Особено впечатляващо при този сръбски сорт домат е отличният вкус на плодчетата и страхотния доматен аромат. Той може да се опише като перфектната комбинация между сладко и кисело.

Супер Бийф Ф1 притежава интензивен растеж и висок ръст (индетерминантен сорт). Доматчетата имат средна големина около 350 грама.

Друг фактор, който прави този сорт страхотен избор, е силната му коренова система. Тя позволява отглеждането на доматите сръбски на 2,3 и 4 стъбла.

Семето на хибридния сорт домат Супер Бийф Ф1 изискват минимална температура от 16 °С, за да покълнят и издържат на максимална до 35 °С. При по-ниска температура или по-висока от посочените, семенцата е най-вероятно да загният.

Супер Бийф Ф1 проявява резистентност към V (вертицилум), F (фузариум), Тм (тютюнево мозаечен вирус).

Доматите са едни от най-популярните и любими зеленчуци. Те са съставени почти изцяло от вода, имат съдържание на белтъчини, целуоза и органични киселини. Този вкусен зеленчук има богато съдържание на витамини, фибри, минерални соли и бета каротин.

Жизненоважните витамини, които притежава са Витамин А и Витамин C, които усилват имунната система и разграждат мазнините.

Доматът е страхотен източник на антиоксиданти. В него се съдържа мощният антиоксидант ликопен, именно на който домата дължи червения си цвят. 

В допълнение на всички останали свойства, доматът има и страхотно диуретично действие. Той е страхотен помощник при бъбречни болести, хипертония, диабет и при заболявания на простата.

С голямото си разнообразие на хранителните вещества, които домата осигурява на човешкия организъм, той се превръща в един от най-необходимите и благоприятни зеленчуци. Като се добави и страхотният му вкус, той е подходящ за готвене, консервиране, направата на сок или сос, както и за директна консумация в някоя салатка.

Все пак, да не забравяме, че доматът е един от основните съставки на така любимата ни шопска салата.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаАприл, Май, Юни, Юли, Август
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране
Устойчивост на болестиФузариум, Вертицилиум, Тютюнева мозайка

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив