МЕНЮ
КОШНИЦА

Средно ранозрял български сорт домати Гео F1 - за ранно и късно производство

Средно ранозрял български сорт домати Гео F1 - за ранно и късно производство - Домати семена с отлична цена: 2.10 лв.
Средно ранозрял български сорт домати Гео F1 - за ранно и късно производство
3.00 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: VSG0369

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 50 бр. семена на средно ранозрял домат български Гео F1 има в опаковка.
  • Норма за сеитба: Между 15 и 20 грама за декар, като се произвежда разсад.
  • Реколта: От 10 до 12 тона на декар.
  • Период на сеитба: От февруари до април.
  • Период на разсаждане: През май и юни на открито, или по-рано в полиетиленови оранжерии с фолио или от стъкло.
  • Схема на отглеждане: 80/35-40 см. Гео F1 са средноранозрели домати, които се гледат колово, едностъблено на 6 - 8 чепки. Сорта е подходящ за на открито и на закрито в полиетиленови оранжерии.
  • Вегетация: 5060 дни.
  • Характеристики на плода: Средно ранозрелите домати български български Гео F1 са с кръгла форма (средно тегло 120 - 130 гр.), с много гладка кожа и апетитен и ярък червен цвят и висока твърдост на плода. Сорта е с добри вкусови качества. Цени се заради високата си издръжливост на съхранение - 30 - 40 дни с дозряване (обират се не напълно узрели). Съхранението е добре да става при по-ниски температури - 1-4 градуса.

В богатия каталог на градински център semenata.bg фигурират и българските семена на ранозрял хибриден сорт домати Гео F1, които са на разположение на всичките ни многобройни настоящи и бъдещи клиенти.

Тази българска висококачествена разработка е от средно рано зреещите сортове и дава еднакво добри резултати при гледането на доматите както на закрито в оранжерия или в парник, така и навън на открити земеделски площи.

Доматът от типа Гео F1 е средно голям и достига тегло от порядъка на 120 до 130 грама всеки. Плодът е твърд, може да се бере леко зелен с дозряване на закрито. Цени се високо, защото е идеален за съхранение и за транспорт, както и за чисто търговски цели, за внос и износ, при което издържа продължително време.

Достатъчно е само да споменем факта, че берейки доматите в периода на дозряването им, те могат да бъдат съхранявани в перфектна форма от 30 до 40 дни без никакъв проблем и без да се наруши сериозно търговския им перфектен изглед и вкусови качества.

Плодът на домата от типа средно ранозрял български Гео F1 има кръгла форма и много гладка кожа. Цветът им е наситено червен, притежават осезаем доматен мирис и отлични пропорции, характерни за доматите от сорта, коментират специалисти от екипа на oнлайн магазин semenata.bg.

Сред едни от най-големите преимущества на доматите от типа Гео F1 е и широко известният сред земеделските специалисти факт, че те имат много висока устойчивост на болести - тютюнева мозайка, фузариум и вертизилум.

Българският домат Гео F1, дело на специална селекция от страна на водещи български специалисти в бранша, е сравнително нова разработка и фигурира в сортовите листи у нас едва от 2010 г. насам.

Заради приятните си вкус, мирис и цвят, добрия си вид и издръжливостта си, доматите от този тип намират широко приложение в цялата ни страна по най-разнообразни начини.

Първо, от тях се приготвят вкусни, питателни и здравословни салати от всякакъв тип, гарнитури и украси към разнообразни ястия от нашата и чуждата кухня.

Второ, българската домакиня също така готви с доматите от типа Гео F1 различни наши и чужди, постни и месни вкусни манджи.

Трето, използват се широко за направата на домашни и промишлени консерви с цели и нарязани, белени и небелени домати, лютеници и кетчупи, доматени сокове и доматени пюрета, доматени сосове или туршии.

От градински магазин semenata.bg Ви съветваме да ползвате от 15 до 20 грама семенца от българските Гео F1 за засяването на 1 декар площи. Тази процедура е най-добре да се извърши от март месец до април месец. Разсадените домати пък се изнасят в периода от май месец до юни месец.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаМай, Юни, Юли
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация
Устойчивост на болестиФузариум, Вертицилиум, Тютюнева мозайка

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив