МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на средно люти чушки Хабанеро жълт

Семена на средно люти чушки Хабанеро жълт - Пипер (чушки) семена с отлична цена: 4.50 лв.
Най-продаван
Семена на средно люти чушки Хабанеро жълт
4.70 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SZ97125

Опции

Купи
  • Разфасовка: 0,5 гр. сортови семена на средно люти чушки Хабанеро жълт се съдържат в една оригинална опаковка на Франчи Италия.
  • Норма на сеитба: -
  • Реколта: Отличният сорт Хабанеро жълт дава страхотни добиви от средно големи пиперки, с жълт цвят и средно лют вкус. Плодовете са готови за беритба от началото на месец юни до месец ноември, в зависимост от периодът им на сеитба. 
  • Период на сеитба: Благоприятният период на сеитба на късния директен пипер леко лют жълт Хабанеро е от месец февруари до месец юни. „Огнените чушки“ предпочитат откритите и слънчеви места. Нямат търпимост на ниски температури. 
  • Характеристика на плода: Италианският сорт леко люти чушки Хабането жълт се характеризира с отлични плодове, със средно пикантен вкус. Чушлетата на сорта са средно големи и притежават форма наподобяваща градински фенер, притежават конусовиден, а не рядко и вдлъбнат връх. При достигане на ботаническа зрялост, пиперките Хабанеро придобиват наситено жълт цвят.

Ние от онлайн магазин semenata shop, снабден с богат асортимент от продукти за Вашата градина и дом, искаме да Ви представим сорт семена на средно люти чушки Хабанеро жълт. Жълтите „огнени“ чушлета са дело на италиянската фирма и производител Франчи (Franchi) – известна на световно ниво със своите оригинални семена и отлични сортове. 

Пиперките Хабанеро са популярен много лютив сорт. Според скалата на Сковил, лютивостта им е 200 000 до 350 000 единици, което ги прави едни от най-пикантните чушлета. Този сорт средно люти чушки са силно препоръчителни за хора, които обичат силните усещание в кулинарията. Именно лютивите чушлета се използват за направата на люти сосове, пикантни салати и ястия. 

Италианският пипер Хабанеро се характеризира с обагрени в жълта гама, средно големи пиперки. Дължината им е от 4 до 8 см, а ширината – от 2 до 5 см. „Огнените чушлета“ притежават форма на фенер и конусовиден или вдлъбнат връх. По степен на лютивост жълтите пиперки Хабанеро се определят като средно люти спрямо останалите чушки от този сорт. Въпреки това имайте в предвид, че сорта трябва да се консумира с повишено внимание.

Хабанеро жълт е директен вид люта чушка, който се размножава от разсад. Сортът е късен и е подходящ за сеитба от месец февруари до юни. Растението му достига височина до 40-70 см и пиперките са узрели, когато от зелени станат наситено жълти. Периодът на беритба е дълъг – от месец юни чак до месец ноември, като зависи основни от периода на сеитба. 

Хабанеро жълт е предназначен за открито отглеждане, като е добре да бъде отделен от други видове пипери. Препоръчително е да поливате редовно, но умерено растението и да го гледате на светли и топли място. 

Лютивият пипер Хабанеро жълт е перфектен избор за прясна консумация, като перфектна добавка към всяка салатка и ястие. Пиперките са силно подходящи за консервиране и за сушене.

За всички ценители на пикантните храни и подправки, чушлетата Хабанеро са задължителни. Поради тази причина, ние сме обогатили нашия онлайн магазин с цели четири сорта от едни от най-лютивите чушки в света. В semenata.bg може да откриете оригинални италиански семена на Хабанеро Червен, Хабанеро Оранжев и Хабанеро Шоколад

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември
Цвят на плода/цветаЖълт
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция, Отглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране, За изсушаване

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив