МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на спанак Матадор (Matador) - ранен сорт и много вкусен сорт

Качествени семена на спанак Матадор - супер високодобивен сорт - Салати и марули семена с отлична цена: 1.90 лв.
Семена на спанак Матадор (Matador) - ранен сорт и много вкусен сорт

Опции

Купи

Спанак Матадор (Matador) е висококачествен ранен сорт спанак, с който салатите и специалитети ще ви накарат да си оближете пръстите. Страхотен вкус, изобилие от полезни вещества и лесен за отглеждане зеленчук – ако комбинацията от тези качества ви звучи добре, то в Севън Сийдс ООД можем да ви предложим сортови семена от спанак ранен сорт Матадор още сега. 

Спанакът е листен зеленчук, който се слави като една от най-полезните храни, които човек може да консумира. Сортът Матадор, на латински „Spinacia oleracea Matador“ заслужава вниманието на всички, които търсят за градината си високодобивен и ранен сорт. Към качествата, които притежава Матадор е и отлична устойчивост на застудяване. 

Сортът Спанак, който ви предлагаме с успех се отглежда както в оранжерии от израелски найлон, така и на открито. Мнозина градинари и земеделци отглеждат сорт Спанак Матадор за целогодишна реколта. 

Какви са условията, от които се нуждаят растенията?

Този сорт Спанак се развива много добре на слънчеви места. Най-подходящите температури са 15 – 18 С градуса. Отглеждайте листният зеленчукк на леки почви, които имат способността да запазват влага, но не подгизват. 
Семената на Спанак Матадор издържат през зимата, затова могат да се приложат различни подходи за засяване в зависимост от целите на производство. 

Например, ако искате да получите пролетна реколта, най-подходящото време е края на Февруари – първата половина на Март. Ако желаете да получите есенен добив от Спанака, ориентирайте се към засяване на семената в края на лятото, а именно втората половина на Август – първата половина на Септември. Най-добрият ориентир за периодът на засяване е вегетацията на листният зеленчук. Сорт Матадор има вегетация от около 46 – 50 дни. 

Какво може да очаквате от сортовите семена на Матадор ранен сорт?

Страхотни здрави растения с розетка, която достига диаметър от около 20 – 25 см. Спанакът ранен има месести листа обагрени в тъмно зелено с невероятен вкус, сочност и крехкост. Консумирането му в свежо състояние е истинска наслада за почитателите на свежи хрупкави и вкусни листни зеленчуци. 

Как се засяват семената на ранен Сорт Матадор (Matador)?

Заровете семената на дълбочина от около 2 – 4 см. Препоръчва се да следвате схема за осигуряване на 10 – 15 см между редовете, в които ще растат растенията. В зависимост от предпочитанията семената могат да се засяват и разпръснато. 
Желателно е все пак да се осигури достатъчно разстояние между всяка розетка, а именно 10 – 12 см биха били идеална дистанция. Очаквайте да видите първите растения след около 3 седмици след засяване. 

Добивът от ранния Спанак Матадор е изобилен и продължителен. При подходящо засяване на семената на периоди може да си осигурите реколта от началото на месец Май до месец Ноември. 

Реколтата, която сортът произвежда от декар (при добра агротехника на отглеждане и производство) е 1,2 – 1,8 тона от 1 декар в зависимост от условията, хранителните вещества в почвата и т. н. При нужда, растенията може да се подхранват с торове минерални с гарантирано качество, които бързо и лесно може да откриете на нашия сайт.

В 1 грам семена на Спанак Матадор се съдържат около 70 – 80 броя. Нормата за засяване на семената на декар е около 1,5 – 3 кг. Ако изчисляваме в брой растения, ще са ви нужни около 12 – 16 хиляди растения на декар за получаване на пълния потенциал от този сорт. 

Разфасовки: 50 гр. (около 4000 бр. семена на спанак ранен сорт Матадор се съдържат е вдна опаковка), 500 гр., 1 кг 

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Август, Септември, Октомври
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаМарт, Април, Май, Октомври
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСенкоиздръжливо, Светлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив