МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена от спанак бейби Емилия F1 - крехък и много вкусен

Семена на Бейби спанак Емилия F1
Семена от спанак бейби Емилия F1 - крехък и много вкусен
5.00 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S012747

Опции

Купи

Крехък спанак през цялата година? Това не е само добро пожелание, а истинска възможност благодарение на сортът Бейби Спанак Емилия F1, който от Севън сийдс ООД ви предлагаме сега. С малко предварително планиране и подходящи условия за отглеждане на закрито, когато е студено, с този сорт ще си осигурите неспирен запас от листния зеленчук, смятан за супер храна.

Какви са предимствата на Бейби Спанак Емилия F1?

Сортът се отличава с крехки листа със страхотна хрупкавост и вкус. Растенията са компактни, а листата са сравнително малки на размер. Този сорт спанак може да се отглежда в оранжерии от Израелски полиетилен, на открито и дори в сандъчета. Има голяма устойчивост на заболявания, като мана.

Как да се осигури продължителна реколта от свежи листа на Бейби Спанак Емилия?

Опитните градинари съветват да започнете разсада рано, още през Февруари и да засявате нова група семена за разсад през един месец. Бейби спанакът от този сорт има вегетационен период около 25 - 50 дни в зависимост от условията. Това означава, че най-късното засяване на семената на открито може да се случи през Октомври, за да получите реколта в края на есента.

Как се засяват семена от бейби спанак Емилия F1?

Подгответе място с плодородна почва, добре аерирана и с отлично дрениране. Разпръснете семената по повърхността и ги покрийте с тънък слой пръст. Най-успешната схема за отглеждане е разстияние 30 х 20 см за разстояние между растенията. За да приложите поетапното засяване, планирайте мястото и времето, когато ще извършите сеитбата. Емилия F1 е подходящ за директна сеитба, но при устойчиви положителни температури. Ако климатичните условия все още крият риск от слани, подгответе разсад в оранжерия и засадете растенията на открито в края на пролетта.

Минималните температури, от които се нуждаят семената са 3 С градуса, но ако искате най-добри резултати за покълване ще е нужно да осигурите около 15 - 19 С градуса при засяване. След около една седмица може да очаквате появата на младите растения. 

Относно светлина, Бейби Спанак Емилия F1 вирее на полусянка, но оптималните условия предполагат да расте с повече слънчеви часове. Крехкият спанак изисква редовно умерено поливане. Препоръчва се да не се преполива или засушава.

Ако отглеждате растенията на открито, трябва да поддържате мястото чисто от плевели, защото те могат да задушат Бейби Спанака.

Компактният размер на този листен зеленчук го прави атрактивен избор за малка зеленчукова градина на балкона. Засейте семената в сандъчета за цветя и полагайте гореописаните грижи, за да си отгледате собствена реколта от невероятния листен зеленчук.

Сред предимствата на Емилия F1 е, че семената се развиват равномерно. По този начин може да предвидите получаването на точно толкова реколта, колкото ви е нужно от пресни свежи вкусни листа. Бейби Спанакът е страхотен листен зеленчук за приготвяне на салати. Малките му листа често дори не е нужно да се режат или късат, което запазва всичките им хранителни вещества и правят растението още по-полезно. Спанакът се консумира и в прясно състояние и за готвене на яхнии и т.н.

Вкусът му е изкушаващ, а качествата му ще ви дарят повече здраве с всяка хапка. Съчетава се много успешно с други зеленчуци, като авокадо, домати, краставици, репички, пипер и т. н., млечни продукти, като сирене и кисело мляко и разнообразни меса и риба.
 

Норма за сеитба: За 1 декар са нужни 40-50 грама.

Вегетация: 25 - 50 дни.

Разфасовка: 10 гр. семена на спанак бейби Емилия F1 се съдържат в опаковка

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЯнуари, Февруари, Март, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив