МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на сорт моркови Берликум - плътен цвят и нежна сърцевина

Семена на сорт моркови Берликум - плътен цвят и нежна сърцевина - Моркови семена с отлична цена: 2.20 лв.
Семена на сорт моркови Берликум - плътен цвят и нежна сърцевина
2.40 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S002315

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 7 гр. (в една опаковка на сорт Морков Берликум има около 5000 бр. семена)
  • Норма за сеитба: При производство в оранжерия или на открито използвайте около 800 грама семена на декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Засяването може да стане в периода февруари - юни.
  • Период на разсаждане: Не се разсаждат, засяват се директно.
  • Схема на отглеждане: В лехи и разпръснато, като е добре да осигурите около 20 см м/у отделните растения.
  • Вегетация: От 65 до 75 дена.
  • Характеристики на плода: Цилиндрична форма, оранжево-червен наситен цвят. Много крехка консистенция, сладък вкус, много фина и нежна сърцевина.

Онлайн магазин semenata.bg представя сорт италиански семена на моркови с името Берликум. Кореноплодът на средноранния сорт е цилиндричен, с малка сърцевина. Морковите са едри и наситено оранжеви на цвят. Свежият зеленчук е много хрупкав и сладък на вкус. Подходящо приложение на италианския сорт моркови е консервиране. Но най-добрия вариант за консумация е в прясно състояние. 

Семената на този сорт моркови се засяват в периода от месец февруари до месец юни. Можете да изберете по какъв начин да ги засеете между това да ги поставите в редове или да ги разпрънете на избраното за целта място. Ако решите отглеждането да е в редове, трябва да оставите разстояние от 20 см. Покълването на семената става при сравнително ниски температури, а за развитието им е нужна температура от 18 до 22 градуса.  Периодът на вегетация при сорт  Берликум е от 65 до 75 дни. Продукцията може да се обира от юни до септември. Сортът е с много добър добив при правилно отглеждане. Когато се покажат младите растения, трябва да се разредят и да се внимава почвата да не се втвърди. За това поливането трябва да става пропорционално с нарастването на морковите.

Както всички останали сортове, така и италианският морков Берликум е с високо съдържание на бета-каротин. Но освен него в състава си морковът съдържа и още много други витамини и минерали, полезни за човешкия организъм. При редовна консумация на морковите Берликум ще се чувствате по-свежи, със засилен иунитет и здрав организъм.

Изключително полезни са тези зелнчуци за очите, сърцето, паметта и кожата. Ако сте хора, фенове на здравословните храни, ще може да обогатите градината си с един много сладък зеленчук, който е доказал ползите си като полезно и вкусно растение. Особено във форма на сокове и пюрета за малки деца, а сладкия им вкус и хрупкава структура ги прави предпочитани за директна консумация.

В следващите няколко реда онлайн магазин semenata.bg Ви предлага да опитате една много полезна салата, в състава на която естествено са и морковите сорт  Берликум. Тази салатка е изключително вкусна и същевременно много полезна.

За целта Ви трябват следните неща – една средна глава червено цвекло, 2-3 моркова от италианския сорт, една консерва млечен грах, магданоз, сол, зехтин.

Начина на приготвяне е следния: сварявате червеното цвекло, като предварително го измивате и слагате с кората. Морковите също се сваряват до омекване. След като се е сварило, цвеклото се обелва и нарязва на малки кубчета, морковите също се режат на дребни кубчета, добавяте половин консерва от граха, овкусявате с подправките и витаминозната храна за ценители е готова за консумация.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаМай, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаОранжев
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив