МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на сорт домати Сърцето на Албенга - много вкусен, ранен до средно ранен

Семена на сорт домати Сърцето на Албенга - много вкусен, ранен до средно ранен - Домати семена с отлична цена: 1.90 лв.
Най-продаван
Семена на сорт домати Сърцето на Албенга - много вкусен, ранен до средно ранен

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 0,2 гр. (50 - 60 бр. семена на сорт домати Сърцето на Албенга се съдържат в една опаковка)
  • Норма за сеитба: От 25 до 30 грама за 1 декар при предварително подготвяне на разсад.
  • Реколта: От 6 до 8 тона от 1 декар.
  • Период на сеитба: От 20 януари до 25 февруари, от 1 до 30 март и от 25 април до 10 май.
  • Период на разсаждане: Обикновено разсада е готов за около 60 дни.
  • Схема на отглеждане: 80-120/ 35-40 см. На колове в редове навън или в оранжерия.
  • Вегетация: 100 - 110 дни.
  • Характеристики на плода: Сърцето на Албенга е интересен сорт домати, който образува крушовиден, едър (средно тегло 200 - 220 гр.), силно оребрен плод, с ярко червен цвят и много месеста консистенция. Страхотен вкус - сладък и ароматен. Перфектен за прясна консумация и за приготвяне на консерви, сосове и сокове.

Семена на „Сърцето на Албенга” - високо качествен сорт домати от Апенините, който фигурира на челно място в богатия каталог на градинарски център semenata.bg.

В исторически план екзотичният доматен сорт е специално селектиран от експерти от бранша в италианския град Албенга (в Италия), където от поколения тамошните зеленчукопроизводители се славят със силни традиции и чудесни резултати в земеделието.

Доматите от типа „Сърцето на Албенга” се отличават с уникалните си форми, напомнящи круша, притежава ярки червени цветове и характерно оребряване, което рязко го отличава от останалите популярни сортове.

Доматите от този сорт са големи, притежават средна твърдост и тънички ципи, имат страхотен вкус и мирис, а месото им е плътно и месесто. На тегло достигат обикновено до 200 или 220 грама, стига да се гледат според правилата и редовно да се напояват и наторяват с торове за домати.

За да засеете 1 декар земеделска площ, са нужни едва от 25 до 40 грама от семената тип „Сърцето на Албенга”. От своя страна, сортът дава неизменно високи и качествени добиви, които достигат от 6 до 8 тона от 1 декар площ.

Специалистите от екипа на онлайн градински магазин semenata.bg съветват този италиански вкусен домат да се използва предимно в прясно свежо състояние във вид на салата, гарнитура или украса към всякакви разнообразни храни. Сортът „Сърцето на Албенга” обаче е подходящ и за направата на лютеници, кетчуп, доматен сок или доматено пюре, консарва с белени, цели или рязани домати..

Сортът се характеризира със средно ранно развитие и вирее чудесно ако е обгрижван добре както навън на земеделски площи, така и на закрито в парник или в оранжерия.

Семената се сеят от 20-тия ден на януари месец до към 25-тия ден на февруари месец, а вегетационният им период продължава около 100 - 110 дни. За средно ранно и късно производство сортът се сее и от 1 до 30 март, както и от 25 април до 10 май, като температурните граници трябва да са най-малко около 15 градуса.

Добре е от ред до ред да се оставят от 80 до 120 сантиметра разстояния, а от растение - от 35 до 45 сантиметра. Така се осигурява по-добро проветрение и се улеснява развитието на доматените насаждения и високия добив.

Доматите от сорт Сърцето на Албенга (среща се още като сърцето на АЛбена) се гледат на редове и на колове, както навън, така и на закрито в оранжерия или в парник.

Те са предпочитан зеленчук за всяка трапеза из цялата ни страна, както и в менютата на ресторантите, в магазините от търговската мрежа и в консервните фабрики у нас, сочат наблюденията на екипа на semenata.bg.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаМай, Юни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив