МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на сорт домати Меделина от Флориан ООД - неустоимо сладки

Семена на сорт домати Меделина от Флориан ООД - неустоимо сладки
Семена на сорт домати Меделина от Флориан ООД - неустоимо сладки
3.80 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: VSF0879

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 0,5 гр. (около 175 - 200 бр. семена.), 1 гр. (около 350 - 400 бр. семена), 5 гр., 10 гр.
  • Норма за сеитба: От 20 до 25 грама на декар.
  • Реколта: - 
  • Период на сеитба: От януари до месец февруари засейте за отглеждане в оранжерии, а за на открито засейте семето февруари - март.
  • Период на разсаждане: В оранжерийна конструкция – месеците март и април, в не закрити места – 15.04 – 15.05.
  • Схема на отглеждане: Стъклена оранжерия, или покрита със специално полиетиленово покритие и на открити пространства със схема едноредова 80/40 или двуредова 80/55/40 см.
  • Вегетация: -
  • Характеристики на плода: Плодовете са леко елипсовидни, а цветът е  наситено червен с надлъчно оребряване. Доматите са средно твърди и изключително сладки, ароматни и с тънка кожица, без целулоза, с много малка дръжчена ямичка. Перфектен сорт за пряна консумация.

Онлайн магазин semenata.bg представя на ценителите на българското зеленчукопроизводство професионално селектирани семена на сорт домати Меделина от фирма Флориан ООД. Един от новите сортове на българския пазар, представляващ изключително вкусни и сладки червени домати, на които може да се насладите, ако ги отгледате от семена във Вашата градина.

Създателите на семената от специалния сорт домати Меделина са едни от първенците в селекцията на вкусни български домати, с доказана репутация за качество на продукцията (висока кълняемост и чистота на семената). Благодарение на тях, ние от онлайн магазин semenata.bg можем да ви зарадваме с възможността да отгледате уникално апетитни домати в домашни условия.

Семената на сладък домат Меделина, пониквайки много бързо губят визията си на кълнове и се превръщат в големи и стабилни растения с мощни стъбла. Изхранването на плода е основната им задача. Те растат нависоко и именно затова имат нужда от подпиране, без значение дали ще изберете колове или нещо подобно за стабилизиране на растенията, трябва да го направите.

Доматите, които се образуват, са големи и тежат от 350 до 450 грама, а не е изключено да достигнат и по-голям грамаж.

Интересното при този сорт домати е, че могат да се събират семената им за следваща година. Такива сортове се наричат директни.

Щом вече сте избрали този сорт домати Меделина на Флориан ООД за Вашите пространства, информативно трябва да знаете колко количество може да засеете на декар - трябват Ви от 20 до 25 грама семена за такава площ.

Както вероятно вече сте се ориентирали, тези сладки домати са от зеленчуците, които се отглеждат посредством разсади, предварително приготвени.

За засяване на семената при отглеждане на открити площи, сроковете са след април (когато няма опасност от падане на слани), а когато отглеждате в закрито пространство, сеенето на семената става през месеците януари и февруари.

Семенцата на доматките се засяват на един сантиметър до сантиметър и половина на дълбоко в почвата.

Разсаждането може да направите през месеците март и април, ако сте избрали оранжерийно отглеждане, и от средата на месец април до следата на месец май, ако пък ще ги вадите на площи без покритие. Когато е дошло времето за разсаждане, препоръчително е да засаждате разсада на дистанции както следва – между редовете около 80 сантиметра, между растенията около 40 сантиметра.

По този начин ще осигурите достатъчно пространство на доматките да се развиват и раждат едри плодове, които очаквате да оберете.

Може би се досещате, че не случайно е избрано името на този сорт домати - Меделина. Доматите, които прибирате след узряването им, са сладки, имат кожичка, която е много тъничка, месестата им част допринася за използването им в различни и разнообразни ястия. Толкова са сладки, че вкусът им го сравняват със този на сладкия мед - топят се в устата!

Консумирайте сорт домати Меделина предимно в прясно състояние, за да им се насладите изцяло. Комбинирайте ги и с други зеленчукови вкусотии. Използвайте семената на нови сортове домати Меделина за отглеждане в двора си. Насладете се на всевъзможни вкусни салати, комбинирайте и експериментирайте с различни зеленчуци, сирена, меса, риба.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив