МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на сортове български домати Реяна F1 от Геосем Селект

Семена на сортове български домати Реяна F1 от Геосем Селект - Домати семена с отлична цена: 4.20 лв.
Семена на сортове български домати Реяна F1 от Геосем Селект
4.20 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: VSG0246

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 50 бр. семена, 250 бр. семена, 1000 бр. семена
  • Норма за сеитба: От 15 до 20 грама на декар чрез разсади.
  • Реколта: Между осем и десет тона от декар.
  • Период на сеитба: През месеците март и април.
  • Период на разсаждане: През месеците май и юни.
  • Схема на отглеждане: Посредством помощни прътове (колово) или на опорна конструкция. Препоръчва се едностъблено, на шест - осем чепки, всяка с шест - осем цвята, колово за средно ранно производство с разстояния 80/35-40 см, 
  • Вегетация: около 60-80 дни.
  • Характеристики на плода: Кръгли и с интензивно-червен цвят, твърди, не се пукат, издържат на съхранение 8-10 дни,170-190 г, без зелен пръстен. Много добри вкусови качества.

Онлайн магазин semenata.bg дава възможност на всеки, който е решил да се занимава с градинарство или пък вече е вещ по въпроса, да поръча семена на сортове български домати Реяна F1. Те са хибрид, който расте без да се ограничава във височината на стъблата си (индетерминантен). Височината на растеж е причина те да бъдат гледани с помощта на някакъв вид подпорни съоръжения, като колове например. Изключително устойчиви домати, които са много продуктивни.

Гледайте доматите на открити площи или с помощта на оранжерийни структури, покрити с найлони. Много важно основание да поръчате от нас – semenata.bg, тези семена е отличната реколта, която ще получите при осигурени добри условия.

Специално подбраните семена на български домати Реяна F1 селекция на Геосем Селект се характеризират с устойчивост на много болестни състояния при доматите. Няма да се налага да пръскате толкова често с препарати за растителна защита, за да избегнете пораженията по разсадните зеленчуци.

Вече споменахме колко добри продуктивни способности притежава сорт Реяна F1, но за да се убедите съвсем, ще споменем цифри – може да се зарадвате на осем до десет тона перфектни и качествени доматки.

Зелените пръстени, които съществуват принципно дори при узряването на плода, при тези сортове български домати от Геосем Селект ги няма, което е също плюс за Реяна F1. Няма я твърдата зелена част, която е малко неприятна при консумиране и обикновено се изрязва при правене на салата.

Силният доматен аромат не е изключение и тук, както при многото български сортове от вида, а цветовете на прекрасните зеленчуци се отличават с наситеност на червеното.

Този им великолепен вид ги поставя сред първенците между най-търсените зеленчуци в търговските среди.

Пренасянето им е лесно при транспорт. Остават свежи за по-дълъг период, което улеснява зеленчукопроизводителите.

Когато говорим за доматени манджи, салати от домати, консерви пак с домат, особено любимите и полезни сокове и сосове, можем да използваме и Реяна F1 като основна съставка в изброените традиционни манджи.

Важно за самото оглеждане на растенията, е да знаете схемата препоръчана от селекционера, а именно - оставете по едно централно стъбло, което се привързва към колове.Чепките са колкото цветовете, като обикновено цифрата е близка до шест или пък осем.

Големината и размерът на узрелите домати достигат завидни стойности – около 170 до 190 грама. Полезна информация за всички, пожелали да се занимават със зеленчуци, може да се окаже ненапукването на плодовете на червеникавите сладки сортове български домати Реяна F1.

Лятото е перфектен сезон за радост на всички, занимаващи се с градинарство, особено за тези, които са се специализирали в областта на отглеждането на "червените вкусотии". Опитайте и Вие да отгледате от семена български домати Реяна F1 и да се насладите за по-дълго време на "червените изкушения", които издържат на съхранение.

Семена
Кога се засяваМарт, Април
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация
Устойчивост на болестиФузариум, Вертицилиум, Тютюнева мозайка

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив