МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на Слънчоглед декоративен микс от Франчи

Семена на Слънчоглед декоративен микс - Декоративен слънчоглед семена с отлична цена: 3.20 лв.
Семена на Слънчоглед декоративен микс от Франчи
3.50 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S003291

Опции

Купи

Слънчогледите са добре познати маслодайни растения, които освен с невероятните си качества за хранителната индустрия, притежават и уникална красота. Привлекателният им вид вдъхновява създаването и на декоративни сортове предназначени за озеленяване, които впечатляват с багри от наситено жълто до огнено оранжево и дори кафяво. Ако искате да отглеждате тези малки слънца в градината си, Севън сийдс ООД с удоволствие ви предлага микс от сортови семена на Декоративни Слънчогледи.

Латинското название на растението е “Helianthus annuus” (Хелиантус). Мнозина използват и името „Слънчево Цвете“. Интересна особеност за ѝ Слънчогледа е произходът на името му на български – вдъхновено е от фактът, че цвета се обръща към слънчевите лъчи и следва движението на слънцето през деня.

Родината на Слънчевото Цвете е Северна Америка. В този район на света Слънчогледите все още се срещат и като диворастящи растения. Счита се, че качествата им като маслодайна култура са били познати на коренните индианци в Северна Америка. Те са използвали добитото масло за създаване на бои и за мазане по косата и тялото. Слънчогледът е пренесен в Европа през 16 - ти век. Отглеждането му като маслодайна култура започва няколко века по-късно, през 19 - ти век. Днес съществуват десетки сортове и хибриди на Слънчоглед както за маслопроизводство, така и за добив на семки, храна за птици и др.

Растението е топлолюбиво и слънцелюбиво. Не издържа на ниски температури. Отглежда се като едногодишно цвете/култура. Миксът, който имаме удоволствието да ви представим се състои от семена на разноцветни Слънчогледи обагрени в жълто, оранжево и кафяво. Растенията достигат височина около 1,5 м. Семената на декоративния Слънчоглед са подходящи за директна сеитба на открито на избраното място.

Силно препоръчително е да планирате засяването на Хелиантус на слънчево място, в добре дренирани и плодородни почви. Прилагайте и подхранване на растенията при нужда. Семената се засяват в края на Април – началото на Май. Заровете семенцата на дълбочина от около 2 - 2,5 см и покрийте с почна. Очаквайте покълване за около 2 седмици. Слънчогледите са мощни растения с дълбока и обширна коренова система и солидни стъбла. Тези особености изискват да осигурите около 40 - 50 см разстояние между всяко семе при засяване.

Слънчогледът е сухоустойчиво растение. Трябва да се избягва преполиване, защото задържането на прекомерна влага може да предизвика загниване.
Най-впечатляващата част от растенията са техните цветове. Формата им е обла с нежни жълти редове от венчелистчета във външната част на облия цвят. Семената се образуват във вътрешността на цвета. Цъфтежният период на Слънчогледа започва в през лятото. При подходящи условия красотата на цветето ще ви радва до късна есен, когато падат първите слани.

Маслодайните Слънчогледи се отглеждат с цел производство на олио и други продукти и т. н. Декоративният Слънчоглед е предназначен за букети, украса и аранжировки. Използва се и в озеленяване на паркове, градини, дворове и т. н. за създаването на впечатляващ слънчев акцент, който не остава незабелязан.

Слънчогледите са сравнително устойчиви на вредители. Семената им са любимо лакомство на птици и гризачи. Растенията са медоносни и в градините често се отглеждат за привличане на пчели, пеперуди и други насекоми опрашители. Високите стъбла на Слънчогледите и атрактивния им цвят ги правят много подходящи за създаване на аранжировки от цветя, в които те създават красива висока слънчева украса.

Разфасовка: 4 гр. семена на декоративен Слънчоглед миск се съдържат в опаковката, която е част от каталога със семена на цветя микс на Севън сийдс ООД

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЖълт, Микс, Оранжев, Смесени цветове
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеСухоустойчив вид, Умерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението120 - 200 см
Предназначение на плода/цветаДекорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив