МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена от сладък домат Меделина - Medelina

Семена на сорт домати Меделина от Флориан ООД - неустоимо сладки - Домати семена с отлична цена: 3.70 лв.
Семена от сладък домат Меделина - Medelina

Опции

Купи

Отглеждането на Домати Меделина ще ви донесе наслада не само от уникалните им вкусови качества с изобилие от сладост и сочност, но и с добивите, които ще получите от здрави, едри и качествени български червени домати. Меделина са сред най-новите сортове на българския пазар. Предлага се от 2017 година и бързо набира популярност сред почитателите на ароматни и сочни зеленчуци родно производство. Сортът е директен, което означава, че при желание може да съберете семена от реколтата и да засадите Меделина от тях отново през следващия сезон. 

Вкусът и големината са най-големите предимства на Меделина. Доматите от този сорт са с наситено червен цвят в пълна зрялост. Реколтата от домати ще зарадва със зеленчуци със среден размер около 300 – 450 грама, но не се изненадвайте ако растенията родят дори още по-големи домати при осигуряване на оптимални условия. Плодовете са кръгли с лека елипсовидна форма и слабо оребряване. Имат средна твърдост, което осигурява добра предпоставка за транспортирането им и съхраняване. Кожицата на Меделина е тънка, а вътрешността е сочна, месеста, ароматна и с прекрасна сладост. Доматите са идеални за консумиране в свежо състояние в салати и предястия. Сред предимствата им е и малката дръжчена ямичка. 

Меделина е индетерминантен високорастящ сорт домати. От семената ще получите мощни растения, които може да отглеждате както на открито, така и в оранжерия от израелски качествен полиетилен, но трябва да предвидите конструкции за насажденията. 

Кога се засяват семената на сорт Меделина?

Най-често сортът се отглежда за средно ранна реколта. При планирано парниково отглеждане семената могат да се засеят рано през годината, още през Януари – Февруари. За отглеждане на открито, подгответе разсад чрез засяване през Февруари – Март. 

Засяването на семената е лесно. Заровете семенцата на дълбочина от около 1 – 1,5 см и поставете саксиите с бъдещия разсад на топло при температури от 15 – 22 С градуса. 
Времето за засаждане на младите растения е в периода Март – Април при отглеждане в оранжерия. Засадете растенията на открито в периода 15 Април – 15 Май. 

Растенията са буйни и здрави, затова осигурете поне 40 см разстояние между всяко насаждение и около 80 см между отделните редове. Доматите се отглеждат или колово или върху конструкции. 
Сортът е високодобивен. 

Доматите Меделина се отглеждат най-успешно на места с повече слънчеви часове и върху богата почва. Наторяването с подходящи минерални торове за домати ще подобри добивите и качеството на доматите. Открийте богат избор от торове специално създадени за зеленчукопроизводство и подхранване на домати на нашия сайт. 

В един грам Домати Меделина се съдържат около 350 – 400 броя семена. За засяването на площ от 1 декар трябва да си набавите около 20 – 25 грама семена.

Доматите са сред най-апетитните салатени сортове. С успех се използват и за готвене, например приготвяне на сосове за паста, пица, ястия с месо и риба, зеленчуци и други. 

Меделина е само един от многобройните висококачествени сортове червени домати, които ви предлагаме за предстоящия сезон. Разгледайте разнообразието от класически сортове домати, както и нови предложения, като Меделина, които ще обогатят опита ви на градинар и ще доставят на трапезата ви зеленчуци, които се топят в устата. 

Разфасовка / брой семена: 0,3 гр., 1 гр. (около 350 - 400 бр. семена), 5 гр. са достъпните за поръчка разфасовки на семена от вкусни и сладки домати Меделина

Норма за сеитба: От 20 до 25 грама на декар.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив