Семена на пипер Сладки рибки - любимите чушлета за мариноване
- НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
- Код: OPAL130
Опции
- Разфасовка / брой семена: 2 гр. (около 300 бр. семена на сладки рибки пипер, който е много подходящ за мариноване), 5 гр. и 50 гр.
- Норма за сеитба: От 150 до 180 грама на декар.
- Реколта: От 3 до 4 тона от декар.
- Период на сеитба: От края на февруари до април в парници, директна сеитба – края на май.
- Период на разсаждане: Края на май.
- Схема на отглеждане: На открити и закрити пространства.
- Вегетация: От 100 до 120 дена.
- Характеристики на плода: Сладки и крехки пиперки, зелени в началото, в ботаническа зрялост – червени.
За всички любители на малките сладки пиперки, онлайн магазин semenata.bg представя семена на пипер сорт Сладки рибки. Всички наши настоящи и бъдещи клиенти и читатели биха могли да се възползват от semenata.bg, използвайки сайта за поръчка на семето. Сортът е изключително популяризиран у нас като един от най-консумираните. Пиперките се хапват често, защото са сладки и апетитни. Основна причина да са толкова популярни е възможността за целогодишното им отглеждане.
Бихте могли да насеете семе в разни съдове за цветя и подобни за целта. И така да имате от вкусните пиперки цяла година. Както разбирате, удобството при сорта е, че отглеждането му бива възможно в домашни условия.
Всеизвестен факт за пиперките като цяло е, че носят страхотен и специфичен аромат в себе си. Използвайки го в разни гозби, ще пренесете този аромат и ще обогатите ястието.
Аранжировката от пиперките сорт Сладка рибка се получава страхотна, те имат симпатична форма, оприличаваща рибките. Бихте могли и да използвате за украса и нарязани на кръгчета пиперки. Ще получите същия страхотен ефект.
Сортът се характеризира като средно-ранен и късен, в зависимост кога сте сели семето. Височината, до която достигат растенията при своето развитие е 50 до 70 сантиметра. Самите растения израстват здрави и устойчиви.
Ще ви споделим един доказан трик за увеличаване добивността на пиперките. Когато височината на растенията стигне до 20 – 30 сантиметра, прищипнете върховете. Така ще стимулирате количествено растенията. Разклоненията ще се увеличат, а това са точно местата, където стават пиперките.
Пиперките стоят на стеблата висейки, дълги са от 5 до 8 сантиметра. При зреене, в начален период, цветовете на пиперките са светло-зелени, в ботанически период се оцветяват в наситено-червени цветове.
Като качество не отстъпват на нито един зеленчук. В състава на пиперките от въпросния сорт влизат множество витаминозни вещества. Минералните съставки също не са в излишък. Хапването им целогодишно, носи достатъчно ползи за вашия организъм. Това е една от главните причини сортът да е ценен и предпочитан от градинари и производители. Всички описани по-горе качествата на сладките пиперки, са достатъчна причина сортът да се търси и от редица търговци, занимаващи се с вносна и износна зеленчукова търговия.
За любителите пък на сладък пипер тип кози рог представяме възможност да опитат да отгледат от семена пипер Цигарета ди Бергамо.
За насяване на 1 декар земна повърхност, пригответе количества от 150 до 180 грама семенца. Ако сеете директно, осигурете с двайсетина грама повечко.
Поникването на семенцата се случва при температури от 25 градуса по Целзий. Трябват им около 10 дена.
При добри условия на отглеждане, очаквайте около 3 до 4 тона пиперки от декар насаждения. Може да обирате готовите пиперки от месец юли чак до октомври.
Семена | |
Кога се засява | Февруари, Март, Април, Май, Юни |
Особености на растението | Директни сортове |
Цъфтеж/Беритба | Юни, Юли, Август, Септември, Октомври |
Цвят на плода/цвета | Зелен, Оранжев, Червен цвят |
Начин на засяване | Отглеждане чрез разсад |
Дълговечност | Едногодишно растение |
Място на отглеждане | Отглеждане на закрито, Отглеждане на открито |
Необходимост от опора | Отглеждане без конструкция |
Нужда от поливане | Умерено поливане |
Необходимост от светлина | Светлолюбив вид |
Зимоустойчивост | Незимоустойчиво растение |
Височина на растението | 40 - 70 см |
Предназначение на плода/цвета | Прясна консумация, Консервиране |