Семена на сладки Камби за консервиране - Гладки и апетитни
- НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
- Код: OPAL126
Опции
- Разфасовка / брой семена: 1 гр., 5 гр., 50 гр. Брой семена в 1 гр. - около 150 бр.
- Норма за сеитба: От 100 до 140 грама.
- Реколта: От 2,5 до 3 тона от декар.
- Период на сеитба: Март и април.
- Период на разсаждане: Май месец.
- Схема на отглеждане: За средно-ранно и късно отглеждане.
- Вегетация: От юли до ноември.
- Характеристики на плода: Кръгли, леко сплескани камби, наситено-червени на цвят.
Онлайн магазин semenata.bg прибави към богатия си каталог още един български вид семе. За разлика от други харесвани сортови семена на гигантски камби Букур тези семена са български. Ценителите на българското производство ще се зарадват да разберат, че могат да обогатят градината си със сладки камби. Семето на сладки камбита бихте могли да получите, поръчвайки от платформата на сайта semenata.bg.
Гладките камби са изключително ценени, основно, заради месестата структура на зеленчуците. Видът се характеризира като средно-ранен и късен. Камбитата, освен че са с много плътна структура, са с идеална гладкост и сладост. Гладките камбита са предпочитани именно и заради търговски издържания си вид.
Цветовете на камбите в началото са зеленикави, при узряване се насищат с червено. Като качество са страхотни и не отстъпват на нито един вид пиперки. Наситени с многобройни полезни вещества, хапвайки ги редовно, ще успеете да си набавите всичко необходимо за организма. Витамините са в голямо количество. Минералните съставки също не са в излишък, а напротив.
Сладките камби са нискокалорични зеленчуци. Това ги прави доста приложими като съставка на различни диетни режими. Любими са и на вегетарианци и вегани. Можете да срещнете сладките камбита в множество вегетариански и вегански рецепти.
Говорейки за здравословните начини на ползване на камбитата, не можем да споменем и полезните здравословни сокове.
Пресният вариант за хапване е естествено най-удачният вариант да се възползвате от полезните съставки. Бихте могли да ползвате камбитата в разнообразието от салати. Например салатите от пресни зеленчуци, включвайки и камбитата, носят свежест и здраве.
Известно е, че камбитата са със специфичен аромат, ползвайки го в разни ястия, добавяте и обогатявате вкуса.
Освен да доовкусите гозбите си, бихте могли успешно и да ги аранжирате, с помощта на сладките камбита. Ако ги нарежете, например на шайби или на лентички, ще направите впечатление с красиво ястие.
Като варианти в готварството, ползвайте камбитата по ваше желание, но ограничения за комбинациите няма.
Едно от най-срещаните неща, приготвени със сладки камбита са популярните и традиционни за страната зимнини. Бихте могли да затворите камбитата самостоятелни и сами. Можете и да ги комбинирате с други зеленчукови продукти.
Опитайте да отгледате и другия популярен български сорт камбички от семена на камби Осмарско Камбе.
Растенията, израстващи от семенцата, стигат височина от 60 до 70 сантиметра. Листната маса е доста наситена, самите камбита се разполагат по разклоненията, образувани на стеблото. Камбитата са с тежина от 65 – 85 гр.
Като изпитано правило, пригответе от 100 до 140 грама семенца за площ - 1 декар.
Предварително приготвените разсади се извеждат навън през пролетния май. Тогава имаме установяване на постоянно положителни градуси. Но преди да разсадите, съветът на специалистите е да калите младите растения, за да се заздравят.
Семена | |
Кога се засява | Февруари, Март, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември |
Особености на растението | Директни сортове |
Цъфтеж/Беритба | Юни, Юли, Август, Септември, Октомври |
Цвят на плода/цвета | Зелен, Червен цвят |
Начин на засяване | Отглеждане чрез разсад |
Дълговечност | Едногодишно растение |
Място на отглеждане | Отглеждане на закрито, Отглеждане на открито |
Необходимост от опора | Отглеждане без конструкция |
Нужда от поливане | Умерено поливане |
Необходимост от светлина | Светлолюбив вид |
Зимоустойчивост | Зимоустойчиво растение |
Височина на растението | 40 - 70 см |
Предназначение на плода/цвета | Прясна консумация, Консервиране |