МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на синап бял Brassica Sinapis Alba - една удивителна подправка за горчица

Семена на синап бял Brassica Sinapis Alba - една удивителна подправка за горчица - Синап семена с отлична цена: 3.20 лв.
Семена на синап бял Brassica Sinapis Alba - една удивителна подправка за горчица
3.50 лв.
 • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
 • Код: S030061

Опции

Купи
 • Цъфтеж: Цветчетата цъфтят в жълти цветове, през май до октомви.
 • Височина: До 80 сантиметра.                
 • Осветеност на терена: Слънчево и топло място.
 • Почвени условия: Добре дренирана.
 • Устойчивост на ниски температури: Не е студоустойчив.
 • Дълговечност: Едногодишна култура.
 • Подходящо място: В лехи на слънчево място.
 • Период на сеитба: Март и април.
 • Дълбочина на сеитба: До 1 сантиметър.
 • Схема на отглеждане: От 30 до 40 сантиметра между редовете, от 13 до 15 сантиметра между растенията.
 • Период за покълване: До две седмици.
 • Необходимост от поливане: При зреене на шушулките намалено поливане.
 • Подходящи торове: В зависимост от почвените съставки, принципно няма нужда от допълнително наторяване при засяването.

Онлайн магазин semenata.bg представя на вниманието на всички свои клиенти семена на бял синап Brassica Sinapis Alba. Можете да ги поръчате директно от онлайн платформата ни semenata.bg.

Белият синап е едногодишна култура, от семейството на Кръстоцветни, от рода Покритосеменни. Цъфтежът на растението представлява нежни цветчета, обагрени в жълто, от които се образуват шушулки с мъх по тях, съдържащи дребни семена, с голяма твърдост. Това са всъщност плодовете на белия синап, които ние използваме.

Събирането на шушулките става през топлите и сухи дни, докато още са затворени. Те се скриват на сухи места, с осигурено проветрение. Когато вече са абсолютно сухи, шушулките трябва да се очукат и от там да се съберат готовите за употреба семенца.

Всъщност семенцата са ядливата част на синапа, тяхната кулинарна стойност се изразява в широкото популяризиране на синапените зрънца, най-вече в състава на горчицата.  Идеални са зрънцата за подправка при приготвянето на различни видове туршия и друга зимнина. Също толкова добре подхождат на месни ястия, рибни деликатеси, зеленчукови манджи. Много приятен аромат и вкус внасят синапените зърна в сосовете, използвани като дресинг.

Интересен факт при синапа Brassica Sinapis Alba е, че не само образувалите се зрънца са използваеми, а листенцата също се консумират в различни части на света. За да могат да ги използват по предназначение обаче, те трябва бъдат обрани, преди да е започало растението да цъфти.

Вегетацията, при синапа продължава от 90 до 100 дена. През тези дни не е нужно да правите нищо по-специално от плевене и поливане.

За да се заемете с отглеждане на бял синап, може би е добре да се ориентирате в самото отглеждане. Ние от онлайн магазин semenata.bg можем да Ви помогнем с няколко насоки.

На първо време си харесвайте подходящо място. Ориентирайте се по изискванията на синапа, той обича светлината и слънчевата топлина. Все пак идва от средиземноморски климат. Обработената площ, където ще гледате синап, трябва да е с добра водо и въздухо-пропускливост.

Самото място разделете и разпределете на лехички, в тях поставете сортовите семена на билка - Бял Синап (Brassica Sinapis Alba) на 1 сантиметър в земята. За да оставите достъчно място за развитие, определете си разстояния между самите лехи от 30 до 40 сантиметра, а между растенията – от 13 до 15 сантиметра.

Семената на синапа полейте веднага, но на фина струя, за да не ги изровите. След това синапът се полива в умерени граници, но различното при него е зачестяване на поливането, когато зреят шушулките.

Хубавата новина е, че няма нужда на наторявате допълнително мястото, ако земята е достатъчно плодородна. Но ако се наложи, изберете подходяща тор за целта.

Семена
Кога се засяваМарт, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август
Цвят на плода/цветаЖълт
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението70 - 120 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране, За изсушаване, Лечебни цели

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив