МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на пипер Сиврия (Sivria) - вкусните български чушки за пържене

Семена на пипер Сиврия (Sivria) - вкусните български чушки за пържене - Пипер (чушки) семена с отлична цена: 1.20 лв.
Семена на пипер Сиврия (Sivria) - вкусните български чушки за пържене

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 2 гр. (260 - 300 бр. семена на пипер Сиврия (Sivria)), 5 гр., 50 гр.
  • Норма за сеитба: От 150 до 180 грама за ранна сеитба, за средна и късна – от 180 до 200 грама на декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Ранна сеитба – 1  до 15 февруари, средна – 1 до 20 март, късна – от 1 до 15 юни.
  • Период на разсаждане: След преминаване на опасността от падане на слани.
  • Схема на отглеждане: За ранно и средноранно производство, засейте в богата, плодородна почва, с високо съдържание на хумус. Могат да се отглеждат в оранжерии и на открито, чрез разсад.
  • Вегетация: От 105 до 130 дена.
  • Характеристики на плода: Тънка, триъгълна леко сплесната форма на плодовете, сладки на вкус. Зелен пипер Сиврия е идеален за свежа консумация и консервиране. Формира чушки от по 18 - 20 см.

Онлайн магазин semenata.bg представя поредното попълнение на зеленчуковия си каталог. Предложението е за семена на пипер Сиврия (Sivria), който е един много вкусен и популярен български сорт чушки за пържене. Присъствието на пипер Сиврия на трапезата на българина е често срещано явление целогодишно. Сорта се харесва, както за прясна консумация, също и за пържене и консервиране.

Всички наши клиенти, могат лесно да се сдобият със семената на пипер Сиврия, използвайки за целта платформата на сайта semenata.bg. През сайта можете да правите поръчки 24/7 и е лесен за използване.

Една добра предпоставка за известността на сорта е, че Сиврия е с много висока добивност. Самите плодове, образуващи се при израстване, представляват чушки с леко сплесната конусовидна форма. Дължината, която достигат е от 18 до 20 сантиметра, тежината е от 70 до 75 грама.

Сорт Сиврия има висящи плодове, т.е. плодовете увисват надолу по дължина на растението. В началната фаза на развиване, пиперките са оцветени в зелено, при ботаническо узряване придобиват светло-червен цвят. А между тези две състояния, пиперките се обагрят в жълти цветове.

При приготвяне чушките, едно от основните неща, които правят впечатление и улесняват готвенето е дали ципата им се бели лесно. Особено важно е, ако приготвяте някакъв вид пържен или печен пипер. При сорт Сиврия това е предимство, чушките са с много фина ципа, която се отделя сравнително бързо.

Имайки предвид това нейно качество, сорт Сиврия се нарежда сред най-желаните пипери за консервиране и приготвяне на зимнина. Не се препоръчва единствено за лютеница, където е важно да изберете едри и червени чушки, с дебел перикарп, отгледани от семена на пипер Куртовска капия, например. 

Има отлични вкусови качества и е сорт пипер, който може да се консумира в прясно състояние или консервиран. Плодовете са сладки, страхотни с типичен вкус. Можете да го използвате като добавка към миш-маш и всяко едно вегетарианско ястие.

В пресен вид, успешно се комбинира с други зеленчуци, в салатите с домати и краставици например. Смесицата от различни зеленчуци от друга страна, ще позволи на организма Ви да поеме повече витамини и полезни вещества. Хапвайки салати, включващи пипер сорт Сиврия, ще допринесете за разнообразяването на Вашето меню, което ще се отрази благотворно върху организма Ви.

Витаминът, който присъства в големи количества в чушките е С. 

Други полезни съставки са например желязото, магнезия, цинка, фосфора, калия и други.

В зависимост за какво производство сте избрали да сеете семената на пипер Сиврия, подгответе, както следва – за ранно засяване – от 150 до 180 грама семена за декар избрана площ, при средно/късно – от 180 до 200 грама семена.

Като периоди спазете следното – за ранно производство сейте през първите две седмици на месец февруари, за средно – първите двайсет дена на март, късно – първите две седмици на юни.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЖълт, Зелен, Червен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеВисока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението70 - 120 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив