МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на салатно цвекло Кестрел F1 - много сочни и вкусни с изравнен плод

Семена на салатно цвекло Кестрел F1 - много сочни и вкусни с изравнен плод - Цвекло семена с отлична цена: 3.30 лв.
Семена на салатно цвекло Кестрел F1 - много сочни и вкусни с изравнен плод - Цвекло семена с отлична цена: 3.30 лв.
Семена на салатно цвекло Кестрел F1 - много сочни и вкусни с изравнен плод - Цвекло семена с отлична цена: 3.30 лв.
Семена на салатно цвекло Кестрел F1 - много сочни и вкусни с изравнен плод - Цвекло семена с отлична цена: 3.30 лв.
Семена на салатно цвекло Кестрел F1 - много сочни и вкусни с изравнен плод
4.75 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SAKA112

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: Семена на салатно червено цвекло Кестрел F1 се предлага в разфасовки от 1000 бр. семена.
  • Норма за сеитба: Нормата за сеитба на това ранно червено цвекло е средно 50 000 бр. семена в дка. Ако желаете да бъде по-едра главата използвайте норма 33 000 - 40 000 бр. семена в дка. За по-дребни глави - 80 - 90 хил. бр. семена в дка.
  • Реколта: Кестрел F1 е високодобивен японски вид салатно цвекло, който при подходящи условия дава страхотни добиви от едри, сочни и много вкусни кореноплоди. 
  • Период на сеитба: Салатното цвекло Кестрел F1 е ранен хибрид, който е подходящ за ранно и късно производство. Периодът на сеитба през ранното производство е от втората половина на месец март до началото на месец април. При късното производство, семенцата се засяват в началото на месец юни. 
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: Препоръчително за салатното цвекло е сеенето в рохкави площи, богати на хранителни вещества. Схемата на засяване на семенцата е 30-40x12-15 см. Необходимо е редовното поливане на кореноплодите, но не трябва да се преполиват. 
  • Вегетация: -
  • Характеристика на плода: Кестрел F1 е салатно червено цвекло, което се характеризира с едри, кръгли и тъмно червени – бордо на цвят кореноплоди. Цвеклото е много сочно и притежава страхотни вкусови, диетични и лечебни свойства. 

Добавихме в електронен магазин за градината и семена на салатно цвекло червено Кестрел F1. С удоволствие искаме да ви представим този страхотен ранен хибрид, дело на японският производител Sakata.

Кестрел F1 е високодобивен сорт червено цвекло, което формира едри, закръглени и перфектно изравнени кореноплоди. Цветът им се характеризира с типичният за цвеклото – наситено червено – бордо. 

Хибридът е отличен избор за ранно сеене и късно производство. Ранната сеитба на семенцата на Кестрел F1 е много подходяща през периода от втората половина на месец март до началото на месец април. 

За късното производство, семенцата на цвеклото се засяват в началото на месец юни. 

За богата реколта от едри, тъмно червени и сочни кореноплоди, препоръчително е да засявате семенцата на японския сорт в рохкави площи, богати на важни хранителни вещества.

Препоръчително разстояние на семенцата при сеене е - 30-40x12-15 см.

Оптималната почвена температура за растеж и развитие на цвеклото е 15-23 °С. При минимални температури от 5-6 градуса, семенцата започват да поникват и израстват за период от 14 до 20 дена.

Самото отглеждане на салатното цвекло е доста лесно, тъй като сортът не е капризен. Важно и силно необходимо е редовното поливане на Кестрел F1, но е важно да се отбележи, че преполиването на цвеклото не е препоръчително. В случай на преовлажняване на почвата, има вероятност кореноплодите да придобият привкус на пръст.

Последните години цвеклото започва все повече да се налага на нашият пазар и в навлиза в българската кухня. Причините са много, но накратко казано, салатното червено цвекло притежава множество хранителни и вкусови качества. 

В състава на цвеклото се съдържат органични вещества, витамин А и витамин C, както и лесно усвоими белтъчини. Освен в самия кореноплод, в листенцата на цвеклото присъстват същите хранителни вещества, с по-голямо съдържание на благоприятният за организма витамин С.

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май, Юни
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив