МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на Роял Шантене моркови с уникален вкус и наситен аромат (средно ранни до късни)

Семена на Роял Шантене моркови с уникален вкус и наситен аромат (средно ранни до късни) - Моркови семена с отлична цена: 1.50 лв.
Семена на Роял Шантене моркови с уникален вкус и наситен аромат (средно ранни до късни)

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 5 гр. (около 4000 до 5000 бр. семена), 10 гр. и 100 гр.
  • Норма за сеитба: От 0,450 до 0,600 килограма семе на Роял Шантене се използва на декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Сорта е средно ранен до късен. Засейте от 20-ти февруари до 10-ти март или от 1-ви до 15-ти декември.
  • Период на разсаждане: Не се разсажда. Сее се на постоянно място - директно. 
  • Схема на отглеждане: Оставете около 15-16 см м/у отделните растения. Семената засейте в редове, в богата на хранителни вещества почва. Задължително извършвайте редовно почистване от плевели. Брането става в сухо време, издърпват се от почвата и се почистват от зелената част.
  • Вегетация: От 75 до 90 дни.
  • Характеристики на плода: Конусовидна форма с леко стесняване към върха. Роял Шантене са моркови с 15 до 16 см дължина, тъмно-оранжев цвят, с много високо съдържание на каротин. Перфектни вкусови качества при прясна консумация, за сокове и консерва.

Следващото представяне от каталога на онлайн магазин semenata.bg са страхотните семена на моркови Роял Шантене. Полезен и вкусен зеленчук, познат със своето високо съдържание на каротин. От него всъщност идва и наситения тъмно-оранжев цвят на морковите. Изключително сочни и хрупкави зеленчуци, съдържащи много витамини, полезни вещества и хранителни качества. Морковите от този сорт са средно големи – от 15 до 16 сантиметра. Най-полезна е прясната консумация, но и при всички останали варианти като задушени, консервирани, на сокове и салати също не се губят ценните им качества.

Както споменахме по-горе морковите от сорт Роял Шантене са силно витаминозни. Те са с високо съдържание на следните витамини – А, В12, С, Д, освен тях в състава си моркова има желязо, калций, магнезий и други.

Роял Шантене могат да се отглеждат в глинести почви, което е едно добро предимство за зеленчука, добивът на морковите е доста висок, а вегетацията е сравнително кратка – от 75 до 90 дни.

Високото съдържание на каротин, прави редовния прием на моркова добра предпоставка за предпазване от проблеми с очите. Освен за очите, каротинът спомага забавянето на клетките да остаряват, подсилвайки обмяна на веществата, забавя появата на бръчки. 

В състава на зеленчука се съдържа веществото фалкаринол, смята се, че този естествен пестицид помага за предпазване на клетките от развитие рак на дробовете, както и на дебелото черво.

Изключително важно е да знаете, че ако редовно приемате моркови, най-вече пресни, пречиствате огранизма си от вредните вещества и засилвате неговия имунитет. Консумацията на вкусния морков Роял Шантене понижава нивото на холестерола, предпазва организма от проблеми със сърдечно-съдовата система.

Няколко думи за отглеждането на този вкусен и полезен зеленчук.

Сейтбата на семената се извършва на редове, като м/у отделните растения е добре да има 15 - 16 см. Когато се покажат листата на Роял Шантенето, най-вероятно ще се наложи да се поразредят, за да се стимулира наедряването на корноплода.

Почвата, в която ще поставите семена на моркови, трябва да е дълбока и рохкава, освен това е нужно да е богата на хранителни вещества. За да покълнат по-бързо и по-ефикасно, трябва да обработвате почвата постоянно, т.е. да я оросявате и плевит. Иначе има вероятност почвата да се покрие с твърда кора, която ще възпрепятства покълването на растенията и ще ги деформира преждевременно. Докато се развиват морковите, т.е. през вегетацията е необходима обработка на почвата и интензивно плевене.

Готовата продукция се прибира, когато времето е сухо. Изскубват се от пръста, като се изтъскват от нея и се изрязва зелената част на моркова.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЯнуари, Февруари, Март, Април, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Цвят на плода/цветаОранжев
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив