МЕНЮ
КОШНИЦА

Качествени семена на розови домати Ръгби F1 - уникален вкус и висок добив

Качествени семена на розови домати Ръгби F1 - уникален вкус и висок добив
Най-продаван
Качествени семена на розови домати Ръгби F1 - уникален вкус и висок добив
5.40 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: VSG0250

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: Сортови семена на розови домати Ръгби F1 се предлагат в разфасовки 50 бр. семена, 250 бр. семена, 1000 бр. семена и 2500 бр. семена.
  • Норма за сеитба: От 15 до 20 грама на декар семе Ви е нужно.
  • Реколта: От 9 до 10 тона от 1 декар.
  • Период на сеитба: През февруари и март.
  • Период на разсаждане: Края на април и началото на май.
  • Схема на отглеждане: Розовият домат Ръгби F1 е подходящ за колово отглеждане 80/40 см. Специалистите съветават това да става едностъблено на 6-8 съцветия, като на всяко съцветие образува по 5 - 7 цвята.
  • Вегетация: 50 - 70 дни
  • Характеристики на плода: Издължен и едър сърцевиден плод (наподобява топка за ръгби), вкусен с много нежна консистенция, същевременно твърд и непуклив, без зелен пръстен. Доматът притежава приятен апетитно розов цвят.

Екипът на градинарски център semenata.bg има удоволствието да предложи от каталога си на своите настоящи и бъдещи клиенти български розови домати сорт Ръгби F1.

Този характерен, специално селектиран хибриден сорт домати, се отличава с необичайната си форма, наподобяваща топка за ръгби. Издължените му и сърцевидни плодове са невероятно вкусни. Те са с твърда консистенция, трайни и удобни за съхраняване и транспорт. Цветът му е нежно розов, няма зелени пръстени, а кожата му е като полирана при допир.

Едно от големите предимства на сорта Ръгби F1 е, че насажденията с него неизменно дават високи добиви. Подходящ е и за ранното и за късното земеделско произвеждане на доматите. Българският тип домати израства безпрепятствено на височина и бързо се отрупва с плод.
Сортът Ръгби F1 е идеален за ефективно гледане и на открити пространства навън, и на закрито в оранжерия или парник.

Голям плюс за българския розов домат е неговото успешно противостоене на обичайните вредители и заболявания, характерни за повечето от останалите сортове домати, популярни в страната ни. Той устоява от такава напаст, каквато представляват за зеленчукопроизводителите заболявания като фузариумът, вертицилиумът, тютюневите мозайки и други.

С 15 до 20 грама сортови семена от Ръгби F1 розов може да бъде засят 1 декар производствена земеделска площ.
Специалистите от екипа на центърът за градината semenata.bg препоръчват доматите розови Ръгби F1 да се отглеждат с приготвени отрано разсади, които да се привържат към колове, за да поддържат те израслите във височина и натежали от домати стебла на растението.

Този сорт розови домати се сее през месец февруари и през месец март, което се прави в саксийки или таблички за разсад, подсигурени срещу студ или горещина. Самото разсаждане се прави през месец април и през месец май, след като е отминал опасния период на падане на сланите у нас.

Сади се на редове с дистанция от 80-90 сантиметра между тях, а между растенията дистанцията трябва да е от 35 до 40 сантиметра.

Сортът дава високи добиви при правилно поддържане на насажденията чрез наторяване с торове за домати и зеленчуци и поливане през всичките летни месеци от началото на месец юни до края на месец август. Добивите им достигат от 9 до 10 тона на един декар за всеки сезон.

Тъй като розовите домати Ръгби F1 са изключително вкусни, те са чест гост на всяка трапеза у нас, както и в менютата на много ресторанти, бистра и механи в цялата страна.

 

Семена
Кога се засяваФевруари, Март
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август
Цвят на плода/цветаРозов
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране
Устойчивост на болестиФузариум, Вертицилиум, Тютюнева мозайка

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив