МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на репички червени с опашки бели - страхотен вкус

Семена на репички червени с опашки бели - страхотен вкус - Репички и ряпа семена с отлична цена: 1.00 лв.
Семена на репички червени с опашки бели - страхотен вкус
1.50 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: VSG0049

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 10 гр. (в една опаковка има около 1500 бр. семена).
  • Норма за сеитба: Нужни са около 2 кг семена на репички червени с бели опаки за засяване в един декар градина.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: От месец февруари до месец март.
  • Период на разсаждане: Този сорт червени репички с опашки бели се засяват директно на постоянно място, без да се подготвя предварително разсад.
  • Схема на отглеждане: Засейте семето на редове при схема 50/10-20 см.
  • Вегетация: Вегетация от 35 до 40 дни.
  • Характеристики на плода: Кръгли, двуцветни – горна част – червено, долна част - бяло. Много интересни на вид, крехки и много вкусни. Много характерен наситен аромат.

Следващите зеленчуци, които онлайн магазин semenata.bg ще Ви представи са доста специфичен сорт, интересен с оцветяването си. Това са семена на репички червени с бели опашки. Името подсказва, че това са репички, които съчетават два цвята. Горната част е ярко червена, а долната част бяла. Като цяло репичките са със сферична форма, много сочни и хрупкави, листата могат да се използват за украса. Хубавото при тях е, че са ранен сорт с кратка вегетация (35 - 40 дни), и семената покълват бързо.

Червените репички с опашки бели са много предпочитани, заради своите вкусови качества. За да получите добра реколта от зеленчука трябва да подсигурите на семената добри условия за развитие. Хубавото при тях е, че е възможно да бъдат отгледани както в домашни условия – саксии и сандъчета, така и в парници.

Засяването на семето трябва да стане в периода от месец февруари до месец март. Предварително трябва да подготвите влажна почва за целта, дълбочината на засяване не бива да е по-голяма от 2 см. За засяването на площ от един декар са ви необходими около 2 килограма семена на репичките червени с бяла опашка. Трябва да поставите семената в редове като оставяте между тях от 10 до 20 см.

При поникването на кълновете, по ваша преценка разредете, така че да спазите оптимално разстояние м/у растенията. Необхдимо е да почиствате и да плевите редовно както и да поливате. Влагата е особено важна за развитието на репичката червена с бяла опашка. Поливането трябва да зачести при показването на първите листенца от младите растения. Репичките с бели опашки обичат слънцето, така че се уверете, че мястото, което сте подбрали е слънчево и топло. Ако оставите семената на сянка, ще забавите растежа и развитието им и ще удължите времето за вегетация.

Както повечето зеленчуци, така и двуцветните репички са освен вкусни и полезни и с голямо съдържание на витамин С. Изклчително привлекателни са за малките деца със своята приятна и интересна визия. Зеленчуците освежават трапезата Ви, благодарение на възможността да се съчетават с всякакви видове домати, краставици, био маруля, и др. Много приятна и особено предпочитана например е пролетната салата с репички и различни нейни разновидности.

Онлайн магазин semenata.bg ще Ви освежи със следващата рецепта.

Нужни са Ви следните продукти: връзка двуцветни репички, една голяма зелена салата, краставичка, средно голяма, 2-3 средни домата, 2 сварени яйца, връзка пресен лук и връзка пресен чесън, връзка магданоз, сол, зехтин.

Начин на приготвяне:  Измивате добре салатата, накъсвате я в голяма купа, почиствате репичките червени с бели опашки от листата и ги нарязвате ги на кръгчера. След това нарязвате краставицата и домата на средно големи кубчета, надребнявате пресните лук, чесън и магданоз и ги прибавяте в купата. Яйцата се смачкват с вилица, объркват се с всичко останало. Добавяте подправките и салатата е готова. Бон апети!

Семена
Кога се засяваФевруари, Март
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаАприл, Май
Цвят на плода/цветаБял, Червен цвят
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоДо 10 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив