МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на Рапа (ряпа тип броколи) - италианското изкушение Cima di rapa

Семена на Рапа (ряпа тип броколи) - италианското изкушение Cima di rapa - Броколи семена с отлична цена: 2.20 лв.
Семена на Рапа (ряпа тип броколи) - италианското изкушение Cima di rapa
2.40 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S000414

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 12 гр.
  • Норма за сеитба: -
  • Реколта: В зависимост от засяването юли до октомври.
  • Период на сеитба: От месец май до месец август.
  • Период на разсаждане: Не се разсажда. Засяват се директно семената на рапата.
  • Схема на отглеждане: Не вирее в кисели почви, има нужда от редовно поливане.
  • Вегетация: Около 60 дни.
  • Характеристики на плода: Тънки, крехки стъбла, които на върха си образуват малки пъпки, събрани в гъсто съцветие подобни на тези на броколите. Именно тези цветни пъпки са известен средиземноморски деликатес. Те се събират преди цъфтеж. Консумират се като добавка на различни ястия, като придават много интересен и специфичен вкус.

Италиански сортови семената на Рапа Cima di rapa (ряпа тип броколи) са достъпни за онлайн поръчка в градински център semenata.bg. Тези изключително интересни екзотични зеленчуци са популярни в цял свят и особено в Италия. Рапата се цени високо в средиземноморките деликатеси. 

Семената на интересния зеленчук се засяват в периода от месец март до месец април. Важно е да се изчака евентуалното падане на слани и след това да се засеят на открито.  Разстоянието, на което се подреждат семенцата е 30 см на 30 см. Важно е да се остави място, за да няма нужда след две седмици да се  прави разреждане.

Този сорт семена на ряпа тип броколи не обичат кисели почви, добре се развивива в сравнително плодородни субстрати. Освен състоянието на почвата, хубаво е да знаете, че е необходимо редовно поливане, за да се оформят зеленчуците. Самите те образуват крехки стъбла, с множество цветни пъпки на върха, които приличат на малки броколи. Естествено е от къде идва наименованието на този вкусен и станен вид растение.

Рапата има сравнително кратко време да се развие, може да обирате продукцията след около два месеца. Ще се ориентирате по нежно оформените върхове. Интереснен е фактът, че може да обирате само младите блоколки преди да се отворят цветните пъпки. Така стимулирате и повторен растеж.

Този вид зеленчук е много подходящ за отглеждане в домашни условия. В градината Ви няма да заеме много пространство. А още по-хубавото е, че сенките са подходящи за неговото развитие. Най-крехката и вкусна част от зеленчука е броколната (съцветията). Те се откъсват с листата и могат да се съхраняват около 10 дни в хладилник.

Ето един добър съвет, който екипа на онлайн магазин semenata.bg ще Ви даде:

За да може да се сдобиете с повече реколта и за по-дълъг период от време, може да засявате през пет дни или най-много през седмица по малко семена. По този начин ще имате свежи и полезни зеленчуци повече време. Друг съвет от нас - не замразявайте ряпата тип броколи, тя се консумира и е най-вкуста след бране.

Популярен начин за приготвяне: Най-добрия вариант е да се потопи броколната част на рапата Cima di rapa във вряла вода за няколко минути, след което може да експериментирате с нея, като съчетавате различни хранителни продукти.

Както повечето зеленчуци и рапата е с високо съдържание на витамини и минерали. Често става популярна сред хората, използващи различни видове диета за сваляне на килограми. Широко приложение намира при приготвянето на различни салати, предястия. Съвсем по италиански доста често се комбинира с продуктите при приготвяне на спагети, пица и различни видове паста.

ВНИМАНИЕ! Семената на броколи, които се предлагат са единствено и само с цел посев, не са годни за консумация или консумация след покълване. 

Семена
Кога се засяваМай, Юни, Юли, Август
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив