МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на ранни сортове розови домати Афен F1 - супер вкусен

Семена на ранни сортове розови домати Афен F1 - супер вкусен
Най-продаван
Семена на ранни сортове розови домати Афен F1 - супер вкусен
6.00 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: VSF0610

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 10 бр. семена на ранни сортове розови домати Афен F1
  • Норма за сеитба: На 1 декар - от 2500 до 2700 от растенията.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: От 5 януари до 15 февруари на дълбочина 1 - 1,5 см.
  • Период на разсаждане: От 25 март до 20 април.
  • Схема на отглеждане: 120 - 80 см м/у редовете и около 40 - 50 см м/у растенията в ред. Редово и колово. Перфектен за отглеждане в оранжерия и на открито. Може да се отглежда на 6 - 8 китки с по 4 - 5 домата на китка, като това не води до издребняване на плода.
  • Вегетация: 90 дни.
  • Характеристики на плода: Афен F1 е сред ранните розови домати, който образува средно голям плод от 250 до 300 грама, с кръгла форма, гладка и тънка кожа, въпреки това не се напуква, с апетитен розов цвят. Уникални вкусови качества и аромат.

Едно от най-интересните предложения в огромния каталог на semenata.bg онлайн са семена на ранни розови домати Афен F1, селектиран специално за  много ранно отглеждане в оранжерия, парник или на открито.

Основно предимство на сорта е, че той има невероятни вкусови качества, страхотен търговски външен вид, който се запазва дълго след откъсването му и хармоничен доматен аромат.

Това е средно голям ранен розов домат, който достига тегло от 250 до 300 грама, има кръгла форма, добра твърдост и не се напуква. Търсен е както за домакинствата, така и за ресторантите и търговската мрежа, а и за внос-износа на плодове и зеленчуци у нас, откъдето се изнася масово за съседните страни от Балканския полуостров, за Апенините, Германия и извън Евросъюза.

Експертите от градински център semenata.bg поясняват, че доматените насаждения, израстващи от сортовите семена на ранните розови доматки Афен F1 имат отворени хабитуси, благодарение на което може да се отглежда на 6-8 боя китки, всяка от които изхранва от 4 до 5 домата с високо качество без да издребняват. Това качество е специфично и се цени високо от всички производители в Сандански, Благоевград, Рупи, Пловдив и др.

Голям плюс на доматите от ранен розов сорт Афен F1 е и фактът, че те имат изключително висока устойчивост на редица характерни заболявания - нематода (N), фузариум (F1,2), вертицилиум (V), жълта къдравост по листата (TYLCV).

Специалистите в земеделието препоръчват на 1 декар земеделска площ да се садят от 2500 до 2700 растения.

Самото засяване на сортовите семена от ранните розови домати Афен F1 става най-сполучливо в диапазона от 5 януари до 15 февруари.

В оранжерия разсадите се садят във възможно най-оптимални условия в диапазона от 25 март до 20 април.

При това дистанцията от ред до ред трябва да бъде от 80 до 120 сантиметра, а от растение до растение вътре в реда - от 40 до 50 сантиметра.

Опитът на специалистите от градинарски магазин semenata.bg сочи, че най-добре е този сорт да се гледа редово на колове, като това може да се извършва както навън на открити земеделски площи, така и на закрито в оранжерия или парник. Подходящи са за отглеждане и в голяма саксия, кашпа, сандък или друг обемист съд, удобен за тяхното правилно развитие.

Доматите от типа Афен F1 у нас широко се използват за консумиране в прясно свежо състояние във вид на салати, гарнитури и украса на различни ястия. Те са подходящи и за готвене и влизат в състава на редица традиционни български постни и месни ястия. От този сорт домати се получават и чудесни консерви с цели, нарязани, белени и небелени домати, доматени сокове и пюрета, лютеници, кетчуп и сосове за различни ястия, най-вече от италианската и от средиземноморската кухня.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаМарт, Април, Май
Цвят на плода/цветаРозов
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране
Устойчивост на болестиФузариум, Вертицилиум, Нематода, Жълта къдравост по листата

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив