МЕНЮ
КОШНИЦА

Геосем Селект семена на ранни сортове домати за открито и оранжерии Елина F1

Геосем Селект семена на ранни сортове домати за открито и оранжерии Елина F1 - Домати семена с отлична цена: 2.10 лв.
Геосем Селект семена на ранни сортове домати за открито и оранжерии Елина F1
3.00 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: VSG0285

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 50 бр. семена
  • Норма за сеитба: 20 - 25 гр. на декар, 3500-4000 бр. растения на един декар.
  • Реколта: От 10 до 12 тона за декар.
  • Период на сеитба: През месеците януари и февруари до април.
  • Период на разсаждане: През месеците април и май.
  • Схема на отглеждане: Едностъблено с помощта на опори, 80х40 см, на 5-6 чепки, всяка с 5-6 цвята, 
  • Вегетация: Плододава от месец май до месец юни при ранна сеитба на семената на открито.
  • Характеристики на плода: Кръгли с голяма твърдост на плода, червен ярък цвят чиито зелен пръстен изчезва напълно при узряване, едрина 130-150 г, много дълготрайни. Добри вкусови качества.

Онлайн магазин semenata.bg има удоволствието да предложи на клиентите си новите семена на ранни сортове домати за открито Елина F1, които стават и за средноранно оранжерийно отглеждане. Хибридната разработка е дело на селекционерите на фирма Геосем Селект, доказали се с безспорно качество при откриването на нови, специални, по-добри семена на български сортове домати

Заслужили внимание от всеки, обичащ зеленчуците и собственото производство, сортът Елина F1 е чудесен избор за градината. Оформя се като зреещ средно-ранно в закрити под найлонови покрития постройки, но също така е подходящ за ранен добив на открито.

Доматите от въпросния сорт са страшно добивни. Това е и причина за нарастващия интерес към семена на ранни домати за открито производство Елина F1 (официално вписан в сортовата листа през 2010 година).

Сравнително новият на пазара домат е от растящите на по-ниско полудетерминантни сортове (самозадънва се след 5-6 чепки). Но това не трябва да Ви заблуждава, че ще го гледате без поддържащи колове (опори, прътове).

Както може да предположите, като всеки специално селектиран хибриден сорт от Геосем Селект домат и този е устойчив на болести като тютюнева мозайка, вертицилиум и фузариум. Това е постигнато отново благодарение на нашите специалисти с дългогодишен опит в сферата.

За да знаете какво ще получите от сортови семена на ранни сортове домати за открито Елина F1, нека Ви кажем – плодовете имат висока твърдост, силно червени на цвят са, достигащи тежина до 130 грама, дори и до 150 грама.

Така вече може да предположите как сортове домати Елина F1 се нарежда на една от първите позиции, когато дойде време за избиране на ранни домати за открито.

Търговците, които изнасят доматена продукция от страната ни, имат предпочитания към сорта именно заради всички тези положителни черти на доматките.

Твърдият непуклив плод увеличава възможността за съхранение на Елина F1 за по-дълги периоди от време, сравнен например с други сортове за прясна консумация. Издръжливостта им е предпочитана при пренасяне на дълги разстояния, визираме не само разнасянето им по нашите родни пазари, а и изнасянето в чуждите страни.

Вярно е, че производителите се интересуват от Елина F1, обаче това изобщо не означава, че тези, които обичат домашния уют, сътворен чрез зеленчуковата градина в двора, не могат да се възползват от предложението на Онлайн магазин semenata.bg.

Винаги може да отделите място за тях в определеното пространство за апетитния зеленчук (а всъщност Плод).

При решение от Ваша страна да направите правилен избор, като поръчате от semenata.bg тези семена на Геосем Селект, ние ще Ви дадем няколко насоки за отглеждането им.

На първо време знайте, че сеенето на семената на ранните сортове домати започва към януари месец и продължава и през февруари за закрити пространства (оранжерийно производство). Това време е определено за началото на приготвяне на разсад.

След укрепването на младите растения, може да пристъпите към засаждане на постоянните им места. Подходящите месеци са пролетните март и април (на открито след преминаване на опасността от слани).

Малко за начина на разполагане на израсналите доматени растения ще Ви разясним тук. Когато сте направили вече редът, в който ще сеете разсадите на сортове домати за открито отглеждане и оранжерийно Елина F1, сложете растенията едно от друго на 35 сантиметра. Самите лехи пък направете на приблизително осемдесет сантиметра една от друга.

Така ще бъдете сигурни, че сте оставили достатъчна площ за развитие на домат Елина F1.

Отглеждането става с помощта на колове, като привързвате основното стъбло към тях. Оставя се само едно централно стъбло и по него 5-6 чепки. Оставяйте най-много по шест цвята.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоПолудетерминантен (самозадънва се при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация
Устойчивост на болестиФузариум, Вертицилиум, Тютюнева мозайка

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив