МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на ранна чушка Аманда (Amanda) - сладък сорт за прясна консумация Супер родовит

Семена на ранна чушка Аманда (Amanda) - сладък сорт за прясна консумация Супер родовит - Пипер (чушки) семена с отлична цена: 2.00 лв.
Семена на ранна чушка Аманда (Amanda) - сладък сорт за прясна консумация Супер родовит
2.40 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SUP0048

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: Този вид сортови семена на ранна чушка Аманда (Amanda) се предлагат в разфасовки 2 гр. (около 240 - 300 бр. семена).
  • Норма за сеитба: Нормата за сеитба на ранния вид чушлета е от 150 до 180 грама семенца на Амандата на един декар земеделска земя. В 1 грам от семе на чушката се съдържат около 120 - 150 зърна. Масата на хиляда семена е 7 - 9,5г.
  • Реколта: Ранният сорт пипер Аманда е високодобивен вид, който дава реколта от големи, месести и сладки плодчета. При добри поливни условия, добивността му достига до над 5 тона на един декар земеделска земя. Характерното за този сорт е наличието на много плодове на едно растение.
  • Период на сеитба: Този сръбски вид чушки е подходящ за ранно производство, което означава, че периодът му на сеитба е от 1 до 15 февруари.
  • Период на разсаждане: - 
  • Схема на отглеждане: Аманда е подходящ избор за отглеждане, както на открити площи, така и на закрити съоръжения – в оранжерии. При сеене на семенцата на 12°С, времето, за което поникват е 56 дни, а при засяване на 22°С, необходимото им време е 22 дни.
  • Вегетация: Вегетационният период на чушлетата продължава от 110 до 140 дена. Препоръчително е през този период, за да се сдобиете с висока и качествена реколта, да спазвате разстояние – между растенията – 20-25 см, а между редовете – 50-60 см.
  • Характеристика на плода: Аманда е качествен сорт ранни чушлета. Плодчетата й са много месести, сладки и големи, като средната големина на пипера е от 120 до 160 грама. Младите чушлета притежават бледо жълт цвят, а зрелите придобиват червен. Много вкусни и готови за прясна консумация. 

Добавихме в Semenata Shop (Семената Шоп), към останалите нови предложение на Супериор за качествени семена ранна чушка Аманда. 

Аманда е силно и високодобивно растение. То ражда месести и сладки плодове, със средна големина от 120 до 160 грама. Цветовете на пиперките в началното им развитие са бледо жълти, а когато достигнат ботаническа зрялост, стават тъмно червени. 

Този ранен вид чушлета може да се отглеждат както на открити площи, така и на закрити – в оранжерии. Оптималните температури за сеене на семенцата на чушлетата Аманда, както и по време на растежа и развитието им са между 18°С и 32°С.

Този сръбски сорт дава много добра и висока реколта от качествени и вкусни плодчета. Като при добри поливни условия, растението дава добив от над 5 тона на един декар земеделска земя. Впечатляващо при този вид е раждането на много плодове на едно растението. 

Аманда е перфектен пример за високопродуктивен сорт от сладки чушки, готови за прясна консумация.

Семена
Кога се засяваФевруари
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август
Цвят на плода/цветаЖълт, Червен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив