МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на ранен сорт патладжан Лонг Пърпъл за оранжерии

Семена на ранен сорт патладжан Лонг Пърпъл за оранжерии - Патладжан семена с отлична цена: 1.40 лв.
Семена на ранен сорт патладжан Лонг Пърпъл за оранжерии

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 1,5 гр. (около 270 до 330 бр. семена на ранен сорт патладжан Лонг Пърпъл за оранжерии), 50 гр.
  • Норма за сеитба: При ранното и средно-ранното сеене от 35 до 50 грама на декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Ранното сеене се прави между 25 януари и 5 февруари, а средно-ранното между 25 и 30 април.
  • Период на разсаждане: Щом отминат сланите.
  • Схема на отглеждане: Оранжерийно или навън, редово, като се оставят от 70 до 80 сантиметра от ред до ред и от 30 до 40 сантиметра от растение до растение.
  • Вегетация: 75 дена.
  • Характеристики на плода: Продълговат и дълъг от 20 до 25 сантиметра. Има тъмновиолетова разцветка, гладкокожест и лъскав, със страхотен вкус.

Сортовите семена на патладжана от ранен сорт за оранжерии Лонг пърпъл вече са незаменима част от каталога на градинарски магазин semenata.bg. Те винаги са предоставени на вниманието на всичките ни сегашни и потенциални клиенти с интерес към градинарство и зеленчукопроизводство.

Патладжаните от типа Лонг пърпъл, погрешно наричани от домакините у нас „сини домати“, са сочни, сладки и полезни, така че са много търсени на пазара.

Готви се след термична обработка, пържи се, задушава се, пече се, комбинира се с друг зеленчук, млечни продукти или месо, пълни се. Може да се използва и за приготвянето на вкусна, питателна и полезна зимнина. Всеки от нас знае и обича манджи като кьопоолу, имам баялдъ, гювеч или мусака с патладжани. Използва се и в много салати, гарнитури, предястия и ордьоври – не само у нас, но и в азиатските и средиземноморски страни.

Голямо достойнство на патладжана от сорта Лонг пърпъл е фактът, че той има около 92 на сто водно съдържание, както и много висока концентрация на полезни елементи, сред които са например калцият, калият, въглехидратите, витамините, протеините, пектинът, фибрите.

Не забравяйте преди да сготвите патладжана, да го нарежете на шайби, да го посолите и след това да го оставите върху подложка от марля да се оцеди и да се избавите от неприятният му възгорчив привкус.

Плодът на патладжана от типа Лонг пърпъл е продълговат и дълъг от около 20 до около 25 сантиметра. Зеленчукът има тъмновиолетова разцветка, гладкокожест е и лъскав, а вкусът му е наистина страхотен. Характерно за него е и че дава много доблри добиви ако се грижите правилно за насажденията. Той се гледа еднакво добре и навън и на закрито в парник или оранжерия и намира приложение бъквално във всеки регион в страната ни, показва статистиката в каталога на Онлайн магазин semenata.bg.

При средно-ранното и ранното сеене на патладжана от този тип, то се прави обичайно с 35 до 50 грама сортови семенца за един декар. Преди това през есента е добре да преорете дълбоко съответната предвидена за насажденията площ, а при самото сеене се тори.

Семенцата на патладжана от сорта Лонг пърпъл се поставят на 1 до 1,5 сантиметра в почвата. При ранното сеене е най-добре то да се направи между 25 януари и 5 февруари, а при средно-ранното сеене между 25 и 30 април. Разсадите пък се пикират едва след като преминат пролетните слани и опасностите, които носят те за насажденията.

Патладжанът от сорта Лонг пърпъл се гледа редово, по системата пр която от ред до ред се оставят от 70 до 80 сантиметра, а от растение до растение вътре във всеки ред от 30 до 40 сантиметра.

Вегетационният период на патладжана продължава средно около 75 дена.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЧерен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив