МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на пъпеш Канталупо - сочен, сладък и много ароматен

Семена на пъпеш Канталупо - сочен, сладък и много ароматен - Пъпеши семена с отлична цена: 1.50 лв.
Семена на пъпеш Канталупо - сочен, сладък и много ароматен

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 2 гр. (около 60 - 70 бр. семена на пъпеш Канталупо сладък и сочен има в опаковка).
  • Норма за сеитба: От 100 до 150 грама семенца на декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: От 15.04. - 20.04.
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: Чрез директно засяване, ранен сорт, наторяване според състава на почвата и вида на културата.
  • Вегетация: 90 дена.
  • Характеристики на плода: Кръгли плодове, с тежина от 900 – 1200 грама, пъпешите са крехки със сочна вътрешност.

Градинарски магазин за качествени посевни материали semenata.bg ще представи следващото си попълнение. Предложението се изразява в семена на пъпеш Канталупо - изключително сочен и ароматен сорт.

Сортът се слави с ранния си характер, а пъпешите представлява изключително сочни, вкусни и крехки плодове. Формите им са кръгли, тежината им стига от 900 до 1200 грама. Покритието им представлява кора с тънка структура, с леки оребрения. Цветовете на кората се багрят в сиво и зелено. Вътрешната част на пъпешите Канталупо е оцветена в ярко оранжево. Сладостта им е безспорна, а аромата – незабравим.

За сметка на тази сочност и крехкост, пъпеши Канталупо не се транспортират успешно. Това не означава обаче, че трябва да се откажете от тяхното производство, защото ще загубите вкусен, здравословен и изключително полезен плодов продукт. Факта, че не се транспортира, прави сладкия и сочен пъпеш сорт Канталупо перфектен за отглеждане в домашната градина или двор.

Откритите пространства биват идеални за гледане на пъпешчетата. Вегетацията на сорт-Канталупо продължава около 90 дена.

Бихте могли да засявате семенцата на сладките пъпеши през пролетния април. По-точен период е от средата на април – 15 - то число до 20 – то число пак на април. 

Поставяйте семенцата на сочни пъпеши Канталупо в земята на 3 до 5 сантиметра. От първия ред до следващия и т.н. оставяйте 150 сантиметра. От растение до следващо пък оставяйте към 50 до 60 сантиметра. Тези разстояния не са избрани случайно. Те позволяват на бъдещите плодове да се развиват в нормални и благоприятни условия. 

Покриването на декар място се осъществява със сто до 150 грама семенца. Така зададената норма за сеене позволява да прецените какво количество семенца ще е необходимо за вашето избрано място.

Всеизвестно е, че пъпешите са предпочитаният плод за освежаване през летните горещини. Бихте могли да се освежите хапвайки студен пъпеш или пиейки пресен фреш от сочния и сладък пъпеш Канталупо.

Освежаващото действие на пъпешчетата се дължи на голямото количество вода, съдържащо се в плодовете.

Водата, разбира се не е единственото в състава им, богати са на множество витаминозни съставки. Основен витамин, за който трябва да знаете, че се съдържа в пъпешчетата, е С. 

Друго, полезно за организма ви са желязото, йодът, цинка, калия, мангана, медът и много други вещества. Фолиевата киселина също е в изобилие.

Особено добър вариант за консумиране на пъпешите сладки Канталупо е в комбинация с други пресни плодове. Една свежа плодова салата дава много здраве на организма, да не говорим за това, че е изключително вкусна и никой не би я отказал.

Готовите пъпешчета ще ви зарадват през летните юли, август. Тогава пъпешчетата са се оформили и са добили характерната за тях сочност и ароматност.

Семена
Кога се засяваАприл
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август
Цвят на плода/цветаОранжев
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане, Висока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Декорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив