Екзотични семена на пъпеш Ананас - освежаващ и изненадващ
- НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
- Код: S009115
Опции
- Разфасовка / брой семена: 4 гр. (около 100 - 120 бр. сортови семена на пъпеш Ананас се съдържат в една опаковка).
- Норма за сеитба: От 100 до 150 грама семенца за декар.
- Реколта: -
- Период на сеитба: От 15.04. до 20.04.
- Период на разсаждане: -
- Схема на отглеждане: Гнездово в предварително подготвена, обработена почва, дренирана и обогатена, необходимо е копане, плевене и наторяване.
- Вегетация: От 100 до 110 дена.
- Характеристики на плода: Плодове с овална форма, тежат от 2,5 – 3 килограма, външната обвивка е мрежеста, вътрешността е жълта, сочна и сладка.
Магазинът за качествени градинарски стоки semenata.bg, представен в онлайн вариант ще представи поредния нестандартен плод от каталога си. За любителите на екзотичните вкусове, предлагаме семена на пъпеш Ананас. Хибридния сорт се характеризира с късното си производство.
Екзотиката на сорта е представена от самите плодове, представляващи овални по форма пъпешчета, тежащи два и половина до три килограма. Външната обвивка на плодовете е мрежеста. Вътрешността се багри в зелени нюанси, плътната й структура се характеризира със своята сочност и сладост. Самото наименование всъщност определя наситения, силен аромат, напомнящ ананасите.
Сърцевината е плътна, без куха част. Семенцата на пъпешчетата се събират в средата и лесно се отстраняват преди консумиране.
Периодът на вегетация на пъпеши Ананас продължава от 100 до 110 дена.
Пъпешите Ананас произлизат от азиатските страни. В момента в цял свят биват гледани повече от петстотин вида, принадлежащи към семейството-Тиквови.
Сортът е познат като едногодишна култура.
Растенията, образуващи се от развитието на семенцата са светлолюбиви, топлолюбиви.
Пъпешите от всички видове биват характеризирани със сочността и сладостта си. Ценени са, не единствено, заради вкусовите си качества обаче. Съставът на плодовете представлява богатство от полезни вещества. Част от витамините са С и тези от група В. Други съществени съставки са калия, магнезия, желязото, селена, калция.
Идеалният начин да хапвате пъпеша Ананас е в пресен вид. Други варианти са в консервиран вид, визирайки компотите, замразени също.
Говорейки за прясното им състояние, бихте могли да се възползвате и от други пресни плодове. Комбинирането им в плодови салати е перфектният начин да добиете здравословни вещества, в същото време да се насладите на вкусовете.
Изключително освежаващи са пресните фрешове от пъпешчета през горещите летни дни.
Пъпешчетата бихте могли да ползвате и при приготвянето на сладки десертни изкушения.
Ако решите да добиете семенцата през сайта ни semenata.bg, бихме могли да ви дадем някои насоки.
Нормата за сеитбена процедура е както следва – за покриване декар място ще са нужни от 100 до 150 грама семенца. По така зададената норма, лесно бихте се ориентирали какво количество семенца ще е необходимо за вашето избрано място.
Процедурата по засяване на семена от пъпешът Ананас осъществете през топлия и пролетен април. По-точен период – средата на месеца – 15-то число до 20-то число.
За започване на покълването е необходимо почвата да стигне поне шестнадесет градуса.
Самото засяване на семенцата направете гнездово. Поставяйте семенцата на 3 до 5 сантиметра в земята.
Предварително обработете избраната почва. А изборът направете като се съобразите почвата да бъде дренирана, богата на вещества. По време на вегетацията окопавайте Ананасовите пъпеши, плевете и загърляйте местата около тях.
Семена | |
Кога се засява | Март, Април, Май |
Особености на растението | Директни сортове |
Цъфтеж/Беритба | Юли, Август, Септември |
Цвят на плода/цвета | Жълт |
Начин на засяване | Директна сеитба |
Дълговечност | Едногодишно растение |
Място на отглеждане | Отглеждане на открито |
Необходимост от опора | Отглеждане без конструкция |
Нужда от поливане | Сухоустойчив вид, Умерено поливане |
Необходимост от светлина | Светлолюбив вид |
Зимоустойчивост | Незимоустойчиво растение |
Височина на растението | 120 - 200 см |
Предназначение на плода/цвета | Прясна консумация |