МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена от пурпурна Ехинацея (Echinacea purpurea) - красота и множество ползи

Качествени семена на Ехинацея - Echinacea purpurea - Супер сухоустойчиви цветя - Ехинацея семена с отлична цена: 3.00 лв.
Семена от пурпурна Ехинацея (Echinacea purpurea) - красота и множество ползи

Опции

Купи

Ехинацеята е един от най-добрите примери как красивото и полезното се съчетават по невероятен начин във формата на атрактивно растение - билка, което заслужава място в градината ви. Латинското име на растението е Echinacea purpurea. Родината на Ехинацеята е Северна Америка. 

Сортовите семена от Ехинацея, които ви представяме днес ние от Севън сийдс ООД ще ви изненадат с образуването на интересни и полезни цветя. 

Растенията се приспособяват и развиват много добре по нашите ширини. Съцветията наподобяват формата на маргаритките, но за разлика от тях, ехинацеята е обагрена в розово - пурпурни нюанси.
Цъфтежният период продължава през цялото лято – юни - август. Ехинацеята е многогодишно растение. Презимува успешно при климатичните условия в страната ни. Този вид тревисти растения могат да достигнат височина от около 90 см. Билката се развива прекрасно на слънчеви места.

Развива се най-бързо в богати на хранителни вещества почви с добър дренаж. Отглеждането на Eхинацея не изисква създаването на разсад. Семената на цветето - билка се засяват директно в почвата когато отмине опасността от слани и отрицателни температури.

Как се засяват семената на пурпурна Ехинацея? 

Заровете семената на Ехинацеята в навлажнена почва на дълбочина от около 0,5 см и покрийте със субстрат. Оптималното разстояние между отделните растения е около 60 - 80 см. Семената покълват за около 2 седмици. Ехинацеята обича умерено поливане, но не преполиване. Понася краткотрайно засушаване, но преполиването може да предизвика гниене и загиване на цветето. Растението има нужда и от редовно подхранване, особено ако е засадено на по-бедни почви.

Ехинацеята се отглежда като градинско растение и като балконско цвете в големи кашпи или сандъчета.

Кои части на растението се използват като билка? 

Най-ценни са цветовете от Ехинацеята. Реколтата от цветове може да започне да се събира на втората година след засаждане. Всяко стъбло завършва с единичен цвят. Най-подходящият момент за отрязване на цветовете е в пиковия период на цъфтеж. Други части, които също се използват от растението - билка са стъблата и корените.

Съществуват открития, че Ехинацеята се е използвала за лечение на инфекции преди повече от 400 години от коренното население на Америка. Ехинацея има силни противовирусни свойства, помага срещу главоболие, бронхити и др. Има силно укрепващо действие и подсилва имунната система и устойчивостта на организма на вирусни заболявания, бори хрема и кашлица и много други.

Начинът, по който действа билката е да стимулира организма на човек да произвежда по-голяма секреция на хормони, които преборват възпалителни процеси. Ехинацеята действа подсилващо по най-естествения начин. Билката се използва като ефикасно средство за възстановяване на силите на организма.

Ехинацея се използва за производството на различни продукти и средства за лечение, като таблетки, екстракт, тинктури и други. Чай и сок от билката могат да се приготвят и в домашни условия и имат много силни противовъзпалителни и укрепващи свойства. Препоръчва се приемът на Ехинацея да бъде съобразено със съветите на личен лекар или билкар. Отварите от Ехинацея не трябва да се консумират по-продължително от 10 дни.

Уникалните свойства на Ехинацеята да стимулира възстановяването на организма й отреждат важна роля и в създаването на различни козметични продукти и кремове и мехлеми за третиране на възпаления по кожата.

Интересен факт за приемът на Ехинацея е, че тя влияе на усвояването на кофеина, тъй като забавя метаболизма и по този начин удължава периода на действието му.

Разфасовка: 0,6 гр. семена на пурпурна Ехинацея се съдържат в опаковката, представена в каталога на Севън сийдс ООД

Семена
Кога се засяваМарт, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаРозов
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностМногогодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеСухоустойчив вид, Умерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостЗимоустойчиво растение
Височина на растението70 - 120 см
Предназначение на плода/цветаДекорация, Лечебни цели

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив