МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на подправки за саксия и двор - ароматен Босилек, Копър, Риган, Чубрица и вкусна Рукола

Семена на подправки за саксия и двор - ароматен Босилек, Копър, Риган, Чубрица и вкусна Рукола - Рукола семена с отлична цена: 3.19 лв.
Семена на подправки за саксия и двор - ароматен Босилек, Копър, Риган, Чубрица и вкусна Рукола
3.79 лв.
 • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
 • Код: SB0P541

Опции

Купи
 • Цъфтеж: Цветове: босилек – бели до светлорозови, риган – бели, рукола – бели, копър – жълти, чубрица- светлолилави. Цъфтят през активния сезон.
 • Височина: От 30 до 70 сантиметра.
 • Осветеност на терена: Директна слънчева светлина.
 • Почвени условия: Плодородна и дренирана почва.
 • Устойчивост на ниски температури: Босилек, рукола, копър – не са студоустойчиви.
 • Дълговечност: Едногодишни култури.
 • Подходящо място: На открити пространства и в домашни условия.
 • Период на сеитба: На открито след преминаване на опасността от падане на слани, на закрито - цяла година.
 • Дълбочина на сеитба: До 0,5 сантиметра.
 • Схема на отглеждане: Около 15 сантиметра между растенията.
 • Период за покълване: Няколко седмици.
 • Необходимост от поливане: Умерено.
 • Подходящи торове: Препоръчваме да използвате специализирани торове за билки.
 • Разфасовка: 2 гр.

Онлайн магазин semenata.bg представя специалната селектирана комбинация от семена на подправки за саксия босилек, риган, рукола, копър и чубрица. Една от причините за този сполучлив микс от популярни подправки да бъде подбран по този начин е тази, че всяка една от изброените подправки под една или друга форма присъства в повечето традиционни ястия. Отглеждането им може да стане в домашни условия в сандъчета и разни съдове за цветя или пък на двора, в собствената Ви градинка.

Семенцата сейте на не повече от 0,5 сантиметра дълбочина. Посипете с малко рохкава почва, след което следва притискане с ръка и полейте. Всяка една подправка от изброените има нужда от редовно и умерено поливане. Перфектен избор на семена на подправки за саксии.

Следете почвата, където са засяти семената. Не оставяйте да засъхне, по този начин семената няма да могат да покълнат. Когато поливате пък внимавайте с количеството вода, ако прекалите, има опасност семената на подправките да загният, което отново води до нежелан резултат. Всъщност непосредствено след сеитбата, ще са нужни ежедневни поливания.

Всяка една от съдържащите се в селекцията подправки може да използвате при овкусяване на различни видове ястия. Във всяко ястие, за което се сетите ще успеете да сложите поне една от тях. Затова селекцията е толкова ценна като комбинация на няколко уникални подправки, използвани масово у нас.

Растенията успешно се отглеждат както в дворното Ви място, така и у дома в избрани за целта разнообразни съдове за цветя. Може да изберете двора си и да го направите билкова градина, като така ще имате удобството да използвате растенията по всяко време и също така ще създадете един ароматен кът.

Стъблата им не израстват особено на високо – от 30 до 70 сантиметра, което е още един плюс за всеки от Вас, който не разполага с особено място. Всички подправки - Босилек, Чубрица, Риган, Копър и Рукола подбрани в микса, можете да сеете на слънчево и топло място.

Почвата, в която ще ги сеете е добре да бъде богата на хранителни вещества, плодородна, дренирана и песъчлива. Някои от подправките от комбинацията не са издръжливи на студ – копър, рукола и копър. Останалите са студоустойчиви.

Всички растения се отглеждат като едногодишна култура. В саксия засявайте семената и на открито и на закрито (в зависимост от сезона) На открити пространства засявайте семената на подправките през април. През този месец температурите са вече по-стабилни и положителни и няма да се притеснявате от евентуални слани, при които могат да замръзнат растенията. 

Ако сте решили да си ги гледате вкъщи, спокойно сейте семенцата през цялата година. У дома ще се чувстват най-добре до добре осветен прозорец.

Семената на подправките се засяват при сеитбата на 15 сантиметра едно от друго.

Относно наторяването на почвата, то се прави при нужда, т.е. ако почвата няма достатъчно хранителни вещества. Избирайте подходящ за целта тор за подправки.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЯнуари, Февруари, Март, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Цвят на плода/цветаБял, Жълт, Зелен, Розов, Син, Червен цвят, Лилав
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостЗимоустойчиво растение, Незимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране, За изсушаване, Декорация, Лечебни цели

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив