МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на пипер Хабанеро оранжев - супер огнено лют

Семена на пипер Хабанеро оранжев - супер огнено лют - Пипер (чушки) семена с отлична цена: 4.50 лв.
Най-продаван
Семена на пипер Хабанеро оранжев - супер огнено лют
4.70 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SZ97126

Опции

Купи
  • Норма на сеитба: 0,2 гр. семена на пипер Хабанеро оранжев се съдържат в една опаковка на италианската фирма Франчи.
  • Реколта: Сортът Хабанеро дава високи добиви от отлични оранжеви пиперки с изключителен лютив вкус. Плодовете му са готови за прибиране от началото на месец юни до месец ноември, в зависимост от периода на тяхната сеитба. 
  • Период на сеитба: Оранжевият пипер Хабанеро е от директните късни сортове на италианската фирма Франчи. Подходящият начин на производство при него е чрез отглеждане на разсад, който може да засеете от началото на февруари месец до края на месец юни. Благоприятно е откритото отглежда, на конструкция, както и без конструкция. Лютото чушле обича слънчевите места и умереното поливане. 
  • Характеристика на плода: Хабанеро оранжев е пипер, подходящ за всички ценители на супер пикантния вкус. Сортът се характеризира със средно големи чушлета, с дължина 4-8 см и ширина – 2-5 см. Формата на пиперът наподобява фенер и притежава вдлъбнат или конусовиден връх. Чушлетата Хабанеро са оцветени в огнен, оранжев цвят, който перфектно отразява вкусът им – огнено супер лют. Сортът се нарежда сред първите места по скалата на Сковил - 100 000 – 350 000 сковила.

Към отличната ни колекция от висококачествени и оригинални семена на италианската фирма производител - Франчи, добавихме семена на люти чушки Хабанеро оранжев. 

Супер лютият италиански пипер Хабанеро оранжев е характерен със своята средна големина, като плодовете му достигат от 4 до 8 см дължина и от 2 до 5 см ширина. Типично за сорта Хабанеро е, че формата на пиперките наподобява форма на фенер, а връхчетата им са вдлъбнати или конусовидни. Най-отличителната черта на този италиански пипер се крие във вкуса му – който е изключително лютив и ароматен. Оранжевото огнено чушле е необходимата добавка и перфектният завършек към всяко пикантно ястие.

Оранжевият Хабанеро зрее късно. Плодовете му са готови за беритба от месец юли до месец ноември, като това е основно зависимо от периодът им на сеитба. Този пипер се отглежда от разсад, като благоприятният период на сеитба на разсада започва от началото на февруари и продължава до юни. Растението достига височина от 40 до 70 см, като може да се отглежда както на конструкция или без конструкция, но отглеждането трябва да е на открито. Чушлетата се нуждаят от топлина и светлина, за да се развият правилно и от умерено поливане, за да не загинат. 

В началото цветът на парливите чушлета е зелен, но при узряване, плодовете постепенно наподобяват огнен вид, като се оцветяват в плътен оранжев цвят. 

Поредното ни предложение на люти чушки от италианската фирма Франчи са оранжевите пиперки Хабанеро. Висококачествен сорт, който е силно подходящ за любителите на истински пипарливите вкусове и усещания. Лесен за отглеждане и високодобивен, този пипер е перфектното попадение. 

А вие знаехте ли, че освен вкус, лютите чушлета са снабдени и с множество здравословни ползи?
Едно от основните им приложения е като отличен помощник при подобряването на храносмилането. Укрепва имунитета, като в съдържанието си, лютата чушка е богата на витамин C и повишава нивото на хормоните на удоволствието – ендорфин и серотонин, което пък от своя страна успокоява нервите и помага при появата на стрес. 

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември
Цвят на плода/цветаОранжев
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция, Отглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране, За изсушаване

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив