МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на бял пипер Сороксари тип долма за пълнене

Семена на бял пипер Сороксари тип долма за пълнене - Пипер (чушки) семена с отлична цена: 1.70 лв.
Семена на бял пипер Сороксари тип долма за пълнене

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 1 гр. (130 - 150 бр. семена на пипер Сороксари долма)
  • Норма за сеитба: Ранна сеитба – 150 до 180 грама за декар, средна и късна – 180 до 200 грама.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Ранно засяване – 1 – 15 февруари, средна  - 1 – 20 март, късна  - 1 – 15 юни.
  • Период на разсаждане: След появяване на същински листа.
  • Схема на отглеждане: На открити и закрити пространства.
  • Вегетация: Около 130 дена.
  • Характеристики на плода: Големи полодове, със светло-жълт до оранжев цвят.

За всички наши настоящи и бъдещи клиенти и читатели онлайн магазинът semenata.bg ще представи поредният вкусен сорт пиперки – Сороксари. За любителите на апетитните пиперки, сортът е идеален, понеже плодовете са сладко-вкусни. Сортът се характеризира като средно-ранен и късен. Перфектен за хапване в пресен вид. Сочността му позволява да се ползва като съставка за здравословни зеленчукови сокчета. Като част от разни салати, можете да ползвате пиперките неограничено. Като зеленчук се съчетават с всички останали зеленчукови продукти. Може да ги хапвате и като напълнени със сирене например. Свеж и вкусен начин като вариант.

Ако разнообразите салатите си с няколко различни вида зеленчуци, като една от съставките е пиперката, получавате добре оформена витаминозна бомба. Такива салати са обогатени с достатъчно полезни вещества за организма ви. Многобройните витаминозни съставки, които ще поемете, ще подпомогнат имунитета ви. Минералните съставки също не са в излишък.

Много подходящи са пиперките от въпросния сорт за готвене като напълнени. Формата е идеална за целта. Варианти са също и готвенето на пиперките, като съставка в други ястия, например нарязани на лентички. Така биха се получили страхотни задушени, а в други ястия освен обогатяване на вкуса, ще предадат един страхотен вид на гозбата. Бихте могли да изсушите пиперките, бихте могли и да ги замразите. Един доста удобен за последващо използване на пиперките е да ги изпечете, после да сложите в торбички по няколко бройки и да приберете във фризер.

Бихте могли и да надребните пиперките, както са сурови и по същият начин да приберете във фризер. Формата на пиперките е сферично-удължена, перфектна за нарязване в различни форми и аранжиране на ястия. Не само формата, но и цвета предполага ползването им като украса. Като начална фаза на развитие, те са украсени  в зелено, узрелият по същина плод е с тъмно-оранжев цвят.

Ако сте решили да се заемете със задачата да отглеждате от семена пипер долма бял Сороксари, подгответе от 150 до 180 гр. семенца за засяване на декар площ. Тези грамажи важат за ранна сеитбена процедура. За средна и късна процедура на сеене, подгответе от 180 до 200 гр.

Извършете ранно засяване първите 15 дена на февруари, средно-ранно – първите 20 дена на март, късно – първите 15 дена на юни.

Като дълбокост в почвата, поставяйте семето на 0,5 до 1 сантиметър в земята за ранни добиви, за средни и късни, дълбочината е от 2 до 3 сантиметра.

Когато направите лехите, оставяйте от една до следваща около 60 сантиметра, а от едно младо растение до следващо около 15 сантиметра.

Качеството на семенцата, които предлага магазин semenata.bg е доказано. Това е особено важно, при желание за отглеждане на качествени зеленчукови продукти. Може да ни се доверите напълно и да използвате сайта за поръчване.

Ако предпочитате червени чушки за пълнене, можете да разгледате и предложението ни за семена на калифорнийски пипер долма.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЖълт
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив