МЕНЮ
КОШНИЦА

Сръбски семена на пипер Оранжево ухо - едър нестандартен сорт

Сръбски семена на пипер Оранжево ухо - едър нестандартен сорт - Пипер (чушки) семена с отлична цена: 1.60 лв.
Сръбски семена на пипер Оранжево ухо - едър нестандартен сорт
2.40 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SUP0062

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: Семена на пипер Слоново ухо Оранжево - сорт Оранжево ухо (Naradzasto Uvo) се предлагат в разфасовки от по 2 гр.
  • Норма за сеитба: 120 гр. семена на оранжевия пипер са нужни за създаване на насаждения от един декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: 1 февруари - 15 февруари за оранжерийно производство и 1 март до 20 март за средноранно производство.
  • Период на разсаждане: При ранното производство на пипер, обикновено разсада от Оранжево ухо се разсажда в края на април или началото на май. При средноранно производство, разсаждането се извършва в средата на май. Не допускайте изнасяне на разсада на открито преди преминаване на опасността от падане на слани.
  • Схема на отглеждане: Можете да използвате две популярни схеми за отглеждане на оранжевия пипер - 60Х15 и 60Х25 см.
  • Вегетация: Между 110 - 140 дни.
  • Характеристика на плода: Сръбския сорт пипер Слоново ухо Оранжево, както сорта Слоново ухо в техническата си зрялост е зелен. Чушките, които се образуват отново са едри и от типа капия. За разлика обаче от популярния сорт, както и повечето предлагани сортове капии, в ботаническа зрялост плодовете не стават червени. Отличните вкусови качества на чушката, както и нейното оцветяване в наситено оранжево я правят изключително атрактивна за приготвяне на салати. Освен това, в нея се съдържа и бетакаротин в по-високо съдържание, подобно на други оранжеви плодове.

Представяме Ви по-новия сорт пипер от Слоново ухо, а именно - семена на Оранжево ухо на сръбската фирма Superior! Оранжевото ухо е запазило отличните вкусови качества на изключително популярния сорт Slonovo uho, но в ботаническа зрялост цвета на чушката не е червен, а оранжев.

Типа на атрактивните чушки е капия и плодовете са отлични за прясна консумация и печене. Пипера от сорт Оранжево ухо на фирма Супериор е подходящ за производство и от производители и от хоби градинари.

Можете да го отглеждате в оранжерии или за полско производство. При осигурени поливни условия, очаквайте отлични добиви, тъй като сорта е високодобивен.

Насладете се на вкусни и атрактивни чушки, които са чудесни за салати. Можете да засявате сръбските семена на пипер Слоново ухо Оранжево за ранно и средно ранно производство.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаОранжев, Червен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив