МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на пипер сладки Оранжеви рибки - специална селекция на Флориян ООД

Семена на пипер сладки Оранжеви рибки - специална селекция на Флориян ООД - Пипер (чушки) семена с отлична цена: 1.20 лв.
Семена на пипер сладки Оранжеви рибки - специална селекция на Флориян ООД

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 2 гр. (300 бр. семена на пипер сладки рибки оранжеви), 5 гр., 10 гр. и 50 гр.
  • Норма за сеитба: От 120 до 180 грама на декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Ранна сеитба – 1 – 15 февруари, средно-ранна – 1 – 20 март, късна – 1-15 април.
  • Период на разсаждане: Май месец.
  • Схема на отглеждане: В оранжерии и на открито.
  • Вегетация: -
  • Характеристики на плода: Сладки оранжеви пиперки, не големи, с извити дръжки, висящи.

Онлайн магазинът semenata.bg представя на всички свои настоящи и бъдещи клиенти и читатели качествено семе на пиперки Оранжеви Рибки. Сортът е изключително популярен в страната ни, именно защото е български, доказал се във времето сорт. Рибките се славят със своята сочност, красива разцветка и сладост.

Много сладките пиперки се багрят в прекрасно апетитен оранжев цвят. По външност привличат с това си оцветяване. Любителите на българските зеленчуци ще оценят по качества пиперките, най-вече тяхната сладост. Страната ни е известна със своята качествена зеленчукова продукция. Сортът, за който говорим е един от множеството в това отношение. Той е известен сред родните ни зеленчукопроизводители и хората, занимаващи се с износна и вносна търговия със зеленчукови продукти.

Сортът се характеризира с ранното, средното и късното отглеждане. Образуващите се растения израстват от 55 до 60 сантиметра, разклоненията, образуващи се по стъблата са с изправена форма. Дръжките на пиперките са с извита форма. В началният етап на развитие пиперките се багрят в тъмно-зелен цвят, в етапа си на пълна узрялост стават с така апетитния наситен цвят оранж.

Както, вероятно се досещате от наименованието на сорта, пиперките оприличават формите на рибки. Трапецовидни са, леко триъгълни, с опашчици в извита форма. Като дължина плодовете достигат от 7 до 9 сантиметра, всяка основа на пиперките е с широчина от 2 до 2,5 сантиметра.

Въпреки, че нямат големи размери, пиперките на са с лютив привкус, дефакто са абсолютно сладки, крехки, месестата им част се характеризира с изключителна сочност.

Както вече отбелязахме сортът привлича вниманието към себе си с цялата си същност – вид, вкус, произход. За да затвърдим положителните черти на сорта, ще споменем и не маловажното за него, а именно, че като добив от зеленчуците може да очаквате големи реколти. Затова е предпочитан при производство от производители. Любителите градинари също ценят всички тези качества в сорта и го предпочитат за своите дворове.

Отглеждането бива на открити пространства или закрити такива, като оранжерийни постройки със стъкла или найлони.

За засяване на площ от 1 декар обработвана земя, пригответе си от сто и двадесет до 180 грама семенца.

За ранна сеитбена процедура, засявайте в закрити оранжерийни постройки първите 15 дена от февруари. За средно-ранен добив сейте първите 20 дена от март. За късен добив сейте първите 15 дена от април.

Предварително приготвените разсади изведете на дворните места след преминаване опасността от падащи слани, които да „попарят“ растенията.

Ако искате да имате още един примамлив зеленчук в градината си, не пропускайте тази възможност, която предлага нашият сайт semenata.bg.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаОранжев
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив