МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на пипер Осмарско камбе (Осмарски камби) - вкусните сладки камбички

Семена на пипер Осмарско камбе (Осмарски камби) - вкусните сладки камбички - Пипер (чушки) семена с отлична цена: 1.20 лв.
Семена на пипер Осмарско камбе (Осмарски камби) - вкусните сладки камбички

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 1 гр. (около 130 - 150 бр. семена на пипер Осмарско камбе), 5 гр., 10 гр. и 50 гр.
  • Норма за сеитба: При ранна сеитба за декар – от 150 до 180 грама, за средноранна и късна – от 180 до 200 грама.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Ранна сеитба – 1 - 15 февруари, средна – 1 до 20 март, късна – 1 до 15 април.
  • Период на разсаждане: Разсадете на открито след преминаване на опасността от падане на слани - краят на април.
  • Схема на отглеждане: За средноранно производство на открити пространства с разстояния 60/15 см.
  • Вегетация: От 100 до 105 дена.
  • Характеристики на плода: Едра 8-10 см, месеста и червена на цвят камба за свежа консумация и консервиране.

Онлайн магазин semenata.bg представя на любителите на камбите, семена на пипер Осмарско Камбе (Осмарски камби). Представянето на камбичките, изключителни по вкус, е специално за всички клиенти на нашия онлайн магазин. Любителите на средноранните сортове определено ще оценят Осмарското Камбе. Хората, занимаващи се със зеленчукопроизводство и градинарство, също няма да останат разочаровани от сладките камбички.

Камбите, които получавате при добри условия на отглеждане, стават големи, с характерна сладост и примамлив червен цвят. Големината, до която нарастват, е значителна – от 120 до 140 грама, в диаметър стават от 8 до 10 сантиметра.

Както се досещате вероятно, те са идеални за пълнене. По отношение на готварската страна, камбите се използват изключително в приготвянето на буркани за зимните месеци. Осмарско камбе е сорт пипер, който лесно може да се комбинира с други зеленчуци. Дали това ще бъде в пресен вид или като мариноване, получавате еднакво вкусни зеленчуци. При пълнене може да съчетаете камбите с месни продукти. За мариноване пък в комбинация с моркови, целина, зеле и други зеленчуци по Ваш вкус и подправки, се получава уникален вкус.  

В пресен вид, пипер от сорт Осмарско Камбе може да използвате в различни ястия, като яхния например, зеленчукова или месна. Не е много подходящ за печене, за разлика от едрите и месести плодове, отгледани от семена на пипер Каптур на Seminis. Като част от салати също е перфектен за употреба. Хрупкавостта и свежестта на камби сорт Осмарско Камбе правят зеленчуците идеални за хапване в пресен вид, например пълнени със сирене или извара. Ароматът, който носят, обогатява всяка яхния, в която ги сложите.

Гладката структура на зеленчуците привлича зеленчукопроизводителите и търговците, занимаващи се с изнасяне и внасяне на зеленчукови продукти.

Вегетацията на сорт Осмарско Камбе продължава от 100 до 105 дена.

За да отгледате ранни сладки камби, засейте сортовите семена на пипер Осмарско камбе от 1 – 15 февруари, за среден добив – от 1 до 20 март, а за късно производство – от 1 до 15 април.

Както следва за различните производства, за ранно си осигурете от 150 до 180 грама семена, а за останалите две – от 180 до 200 грама за декар обработена площ.

Като минимум, за показване на семето над земята, т.е. за никненето са нужни 15 градуса по Целзий. Понеже са топлолюбиви отглеждайте ги на топли слънчеви места и най-добре да осигурите добри поливни условия.

При разсаждане изчакайте установяване на постоянно положителни температурни стойности. Като ориентир, приемете последните дни на месец април. Това време се характеризира с липсата на опасност от слани. Тъй като младите растения са много уязвими и без защитно фолио против слани е опасно да ги разсаждате на открито по-рано.

След като сте избрали подходящото място за засяване на семената на сладките камби, направете лехички, като от ред до ред оставяйте около 60 сантиметра, а от едно растение до друго към 15 сантиметра.

Това са препоръчителните насоки, които можем да Ви дадем, за да успеете да берете по-добра реколта от месестите и вкусни сладки камби от сорт Осмарски камби.

Растенията отглеждайте на открити пространства.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеВисока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението 70 - 120 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране, Декорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив