МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на пипер Лесковачка Джинка - дълъг и много лют перфектен за оранжерия

Семена на пипер Лесковачка Джинка - дълъг и много лют перфектен за оранжерия - Пипер (чушки) семена с отлична цена: 1.60 лв.
Няма наличност
Семена на пипер Лесковачка Джинка - дълъг и много лют перфектен за оранжерия
2.40 лв.
  • НАЛИЧЕН: Няма наличност
  • Код: SUP0053

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: Семена на лют пипер Лесковачка Джинка се предлагат в разфасовки 2 гр. (около 240 - 300 бр.) в оригинална опаковка на Супериор.
  • Норма за сеитба: Нормата за сеитба на лютите пиперки е 150-180 грама семенца Лесковачка Джинка на един декар земеделска земя. В 1 грам се съдържат 120-150 зърна. Масата на хиляда семена е 7-9,5 грама.
  • Реколта: От качествените семена на сръбският сорт дълги люти чушлета Лесковачка Джинка ще получите много добър добив от зрели плодове. За богат добив, препоръчително е отглеждането в оранжерии.
  • Период на сеитба: Подходящият период на сеитба на този ранен вид люти чушлета е от 1 до 20 февруари.
  • Период на разсаждане: - 
  • Схема на отглеждане: Може да отглеждате сръбската „джинка“ (шипка) както на открито поле, така и на закрити площи – в оранжерии. Най-високи добиви от качествени люти чушки растението дава при отглеждане в оранжерия. Оптималната температура за сеене, растеж и развитие на дългите люти пипери е от 18°С до 32°С.
  • Вегетация: Вегетационният период на Лесковачката Джинка е около 140-150 дни. Препоръчително е по време на вегетацията на плодчетата да осигурите около 20-25 см разстояние между растенията и 50-60 см между отделните редове.
  • Характеристика на плода: Лесковачка Джинка е дълъг сорт люти чушки. Плодовете имат дължина, която достига до 20 см, ширина около 2 - 3 см и средна маса – 40-50 грама. Младите чушлета са оцветени с светло зелено до светло жълто, а когато узреят, цветът им става люто червен. 

С голямо удоволствие, искаме да Ви представим семена на ранна люта чушка - пипер Лесковачка Джинка. Познат още като „джинка“ или „шишка“, този сорт чушлета е дело на сръбската фирма Супериор.

Лесковачката Джинка е дълга пиперка с лют вкус. Средната й дължина достига до 20 см, ширината – 2 - 3 см, а масата й е около 40-50 грама. Цветовете на чушлетата, докато са в периодът на своето развитие са светло зелени до светло жълти, а когато достигнат зрялост, боята им става червена. 

Растението на този ранен сорт „джинки“ е силно, буйно и високо. Благоприятно е отглеждането му на открити площи и на закрити – в оранжерии. 

Растението е високодобивно, като най-добра реколта дава при отглеждането на лютите чушлета в оранжерии.

Лютия пипер е една от любимите добавки към всяко ястие на трапезата. Те могат да се консумират както в суров вид, така и като част от ястие. Лютивият им привкус добавя една завършена нотка на обяда или вечерята и точно затова са се превърнали в един от най-търсените зеленчуци. Точно както и другите чушлета, лютивите пиперки могат да се консервират, както самостоятелно, така и с други зеленчуци. 

Освен заради вкусовите си качества, лютите пипери са препоръчителни и заради полезните си свойства. Те съдържат Витамин C в състава си, по последни изследвания до 2 пъти повече от лимона. 

Подобряват храносмилането, като консумацията им стимулира секрецията на жлъчен сок и успокояват нервите, като се смята, че увеличават нивото на хормоните на удоволствието.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август
Цвят на плода/цветаЖълт, Зелен, Червен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив