МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на бял пипер Джетик (Getic) - атрактивен за салати и с удобна форма за пълнене

Семена на бял пипер Джетик (Getic) - атрактивен за салати и с удобна форма за пълнене - Пипер (чушки) семена с отлична цена: 1.90 лв.
Семена на бял пипер Джетик (Getic) - атрактивен за салати и с удобна форма за пълнене

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 1 гр. (130 - 150 бр. семена на пипер бял Джетик, Getic 
  • Норма за сеитба: От 150 до 200 грама на декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Ранна сеитба – 1 – 15 февруари, средна – 1 до 20 март, късна – 1 до 15 април.
  • Период на разсаждане: След преминаване опасността от слани.
  • Схема на отглеждане: На открити и закрити пространства.
  • Вегетация: От 90 до 100 дена.
  • Характеристики на плода: Удължени пиперки, узрели са с червен цвят.

За радост на всички любители на зеленчуковите продукти, онлайн магазинът semenata.bg прибави към асортимента си семе на пиперки сорт Джетик. Ако държите на разнообразието в зеленчуковата си градинка, непременно трябва да опитате въпросния сорт. Ще получите красиви и качествени пиперки. Богатството от витаминозни съставки е само една от причините да поискате такива пиперки.

За ваше улеснение е създадена и платформата semenata.bg. Може да се възползвате от това и да придобиете семето на Джетик пиперки.

Като първо и доста важно нещо, знайте, че семенцата, които предлага сайта са изключително качествени. Това от своя страна води до страхотни резултати за вас, отглеждайки зеленчуците.

Сортът се характеризира с изключителна добивност. Бихте могли да отглеждате пиперките в оранжерийни постройки или на открити места. Развиващите се растения са с достатъчно мощ и сила, за изхранване плодовете. Самите пиперки се оформят като сравнително широки и с леко удължена форма. Бледо-жълти са в началото, при същинското узряване добиват червен цвят, подобно на пипера, който можете да отгледате от семена на червени чушки на фирма Franchi сорт Quadrato d'Asti Rosso .

Пиперките бихте могли да хапвате в пресен вид, примерно в салати. Летните комбинации с разни зеленчуци засилват защитните свойства на организма ви. Пиперките като цяло са известни зеленчуци с здравословните вещества, които таят в себе си. Нашите пиперки сорт Джетик не отстъпват по нищо в качеството си, сравнени с другите представители на пиперките. 

Бихте могли да ползвате пиперките от сорта и като аранжировка на разни ястия. Формата им е идеална за целта. Нарязвайки на шайбички или на лентички, ще украсите всякакви видове гозби.  Освен украсяване, пиперките в храната добавят страхотен, свеж аромат. Всеизвестен факт е, че пиперките притежават специфичен, невероятен вкус.

Имате право на избор при решаването за какво производство да гледате пиперките. Говорейки за ранна сеитбена процедура, засявайте семенцата първите 15 дена на февруари. Смятайки да гледате за средни добиви, засявайте първите 20 дена от март. Късните добиви ще получите, засявайки семенцата първите 15 дена на април.

Семенцата се слагат в земята на 0,5 до 1 сантиметър, когато сеете за ранни добиви. Ако сте взели решение за късни и средни добиви, поставяйте семенцата на 2 до 3 сантиметра. За да се покажат семенцата над земната повърхност, т.е. да изникнат, нужните градуси на почвата са 15.

Предварително подготвените разсади бихте могли да изведете навън, след появата на 3 добре образували се листенца. Това е знак, че растението е стабилно. Като време, изчакайте установяване постоянни температурни стойности.

При поставяне в земята, спазете следното – от ред до следващ ред оставяйте около 60 сантиметра, от младо растение до следващо оставяйте около 15 сантиметра.

За тези, които търсят семена на пипер с жълт цвят за пълнене и салата, препоръчваме сорт Asti Yellow.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЖълт
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив