МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на сръбски пипер Бяло ухо (Бело ухо) - вкусен и лесен за белене

Семена на сръбски пипер Бяло ухо (Бело ухо) - вкусен и лесен за белене - Пипер (чушки) семена с отлична цена: 1.60 лв.
Семена на сръбски пипер Бяло ухо (Бело ухо) - вкусен и лесен за белене
2.40 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SUP0070

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 2 гр. (240 - 300 бр. семена на пипер Бяло ухо сръбски чушки с апетитен зелен цвят), 5 гр., 10 гр., 100 гр.
  • Норма за сеитба: 12 грама за 100 квадратни метра.
  • Реколта: От 5 до 6 тона на декар.
  • Период на сеитба: Ранна сеитба – 1 – 15 февруари, срдна – 1 – 20 март.
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: Богата, добре дренирана почва. Наторяване при бедни почви.
  • Вегетация: От 110 до 140 дена.
  • Характеристики на плода: Пиперките са месести, в зряла възраст червени на цвят.

Онлайн магазинът semenata.bg прибави в каталога си сръбски семена на едър пипер. Добавените семенца са на пиперки сорт Бяло ухо. Сортът се характеризира с много големи пиперки. Структурата им е изключително месеста, което ги прави търсени от редица родни производители. Ценността на сорта се определя от идеалните им качества. Едно от тях е богатството на витаминозни съставки. Минералните вещества също не са в излишък, а напротив.

Всеизвестно е, че пиперките, визирайки всички видове, съдържат множество здравословни вещества. Сортът - Бяло ухо не прави изключение от правилото.

В пресен вид пиперките хапвайте на салата, особено полезна комбинация ще получите, съчетавайки ги с други пресни зеленчуци. Така направена комбинацията ще ви донесе нужните за организма здравословни вещества.

Пиперките са с бледо-зелени цветове в начално развитие. В пълна зрялост се обагрят в наситено-червени цветове. Освен, че са апетитно месести, кожичката на пиперките е тъничка. Това доста помага при изпичане на пиперките, тъй като лесно можете да ги белите. При изпечените пиперки, една от най-досадните процедури, неминуемо е тази с беленето на кожичката. Избирайки тези пиперки, ще намалите времето за готвене.

Растенията, които израстват са високи, мощни и стабилни. Всъщност, това е съвсем логично, имайки предвид големината на пиперките. На растенията им трябва достатъчно сила, за да ги изхранят. Едно растение оформя 5 до 6 пиперки, тежината на които е от 200 до 250 гр.

Производството на пиперките сорт - Бяло ухо се изразява в два типа. Първият е за добив на ранни пиперки, вторият - за средно-ранна добивност. Ако предпочетете първият, засявайте семенцата първите 15 дена на февруари. При избор на втория тип, засявайте първите 20 дена на март.

Семенцата засявайте в редове. При направата на самите редове, оставяйте 50 до 60 сантиметра. Растенията, едно от следващо, слагайте на 20 до 25 сантиметра. Така изпробваната схема позволява оставянето на место за развитие за бъдещите пиперки.

Вегетационният период се вмества в 110 до 140 дена.

Като почвени условия подберете добре дренирана, обогатена земя, нека хранителните вещества в нея да са достатъчни. При избор на не толкова наситена почвена повърхност, задължително наторете с подходящата торова смес.

При подсигуряване добри условия за развиване на пиперките, очаквайте завидните количества от сорта на 5 до 6 тона от декар насаждения.

Както казахме по-горе, големите пиперки са идеални за салати, можете обаче спокойно ги да ползвате и като аранжировка. При нарязване по дължина или по широчина, ще получите страхотна украса. Специфичния вкус на пиперките също не е за пренебрегване, той винаги обогатява всяка гозба.

Ако търсите български семена на пипер бяла капия, опитайте сорт Фамилия.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЗелен, Червен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив