МЕНЮ
КОШНИЦА

Качествени семена на патладжан Тсаконики - страхотен вкус и интересен външен вид

Качествени семена на патладжан Тсаконики - страхотен вкус и интересен външен вид - Патладжан семена с отлична цена: 1.40 лв.
Качествени семена на патладжан Тсаконики - страхотен вкус и интересен външен вид

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 1 гр. (около 180 - 220 бр. семена на патладжан Тсаконики има в опаковка)
  • Норма за сеитба: От 30 до 50 грама за 1 декар при ранното и средното сеене.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Ранно сеене се прави от 25 януари до е февруари, а средно от 25 до 30 април.
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: Редово по системата 70-80/30-40 сантиметра.
  • Вегетация: 75 дена.
  • Характеристики на плода: Цилиндричен, тънкокож и бледовиолетов на бели ивички, дълъг от 22 до 24 сантиметра, със сладка и вкусна сърцевина.

Сортовите семена на патладжаните от сорта Тсаконики вече са незаменима част от каталога на магазин Семената Шоп, който бихмче искали да представим на сегашните ни и на потенциалните ни клиенти с уклон към градинарство и зеленчукопроизводство.

Патладжанът от типа Тсаконики е от високодобивните сортове, разпространени в страната ни. Плодът му е много вкусен, с леко сладникав привкус, а екзотичният му вид е благодарение на бледовиолетовата му разцветка, изпъстрена с бели ивички.

Заради всичко това патладжанът от сорта Тсаконики е много разпространен сред любителите градинари и българските домакини, които го гледат в двора или в градината си, както и сред професионалните зеленчукопроизводители и земеделци. Заради добрия си търговски вид и вкусовите си качества, патладжанът от този сорт е предпочитан обект и за търговия в магазинната мрежа, пазарите и тържищата в цялата страна.

Както и всички останали патладжани, разпространени у нас, и патладжанът от типа Тсаконики се използва предимно за готвене. От него се правят разкошни салати в комбинация в други видове зеленчуци, ордьоври, предястия и гарнитури, както и ред вкусни манджи от нашата, азиатската и средиземноморската кухня, от които много популярни са мусаката, различните постни и месни гювечи,  кьопоолуто, рататуят, имам баялдъто.

Трябва да се знае, че преди консумация патладжаните трябва да се нарежат на шайби, които се осоляват и се оставят да се оцедят върху марля, за да изчезне тръпчивия им горчив привкус. Те обикновено се консумират след термична обработка – печени, пържени или панирани, а от тях се приготвя и вкусна, полезна и питателна зимнина.

Патладжанът от типа Тсаконики е от тънкокожите, има цилиндрични форми и достига размери от 22 до 24 сантиметра.

Архивът в каталога на Онлайн магазин semenata.bg разказва и историята на патладжана. Като основен продукт на трапезата на много народи, той е познат в Далечния изток от столетия, а в Европа и у нас е донесен по време на османското нашествие по тези места някъде около 15 век. Близък е с домата, кучешкото грозде, картофа и е от рода на едногодишните растения.

При ранното и средното сеене на патладжана от типа Тсаконики ви трябват само 30 до 50 грама сортови семенца за 1 декар земя.

При ранно сеене, това се прави от 25 януари до 5 февруари, а при късно от 25 до 30 април. При това температурният диапазон на почвите с посевите трябва да са поне 16 градуса по Целзий.

Гледа се редово, по системата 70-80/30-40 сантиметра, а вегетацията му трае около 75 дена, показват данните от каталога на Онлайн магазин semenata.bg.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЛилав
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см, 70 - 120 см, 120 - 200 см, Над 200 см, Индетерминантен вид (високорастящ при домати), Детерминантен вид (нискорастящ при домати), Полудетерминантен (самозадънва се при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив