Качествени семена на патладжан Тсаконики - страхотен вкус и интересен външен вид

- НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
- Код: VSF0220
Опции
- Разфасовка / брой семена: 1 гр. (около 180 - 220 бр. семена на патладжан Тсаконики има в опаковка)
- Норма за сеитба: От 30 до 50 грама за 1 декар при ранното и средното сеене.
- Реколта: -
- Период на сеитба: Ранно сеене се прави от 25 януари до е февруари, а средно от 25 до 30 април.
- Период на разсаждане: -
- Схема на отглеждане: Редово по системата 70-80/30-40 сантиметра.
- Вегетация: 75 дена.
- Характеристики на плода: Цилиндричен, тънкокож и бледовиолетов на бели ивички, дълъг от 22 до 24 сантиметра, със сладка и вкусна сърцевина.
Сортовите семена на патладжаните от сорта Тсаконики вече са незаменима част от каталога на магазин Семената Шоп, който бихмче искали да представим на сегашните ни и на потенциалните ни клиенти с уклон към градинарство и зеленчукопроизводство.
Патладжанът от типа Тсаконики е от високодобивните сортове, разпространени в страната ни. Плодът му е много вкусен, с леко сладникав привкус, а екзотичният му вид е благодарение на бледовиолетовата му разцветка, изпъстрена с бели ивички.
Заради всичко това патладжанът от сорта Тсаконики е много разпространен сред любителите градинари и българските домакини, които го гледат в двора или в градината си, както и сред професионалните зеленчукопроизводители и земеделци. Заради добрия си търговски вид и вкусовите си качества, патладжанът от този сорт е предпочитан обект и за търговия в магазинната мрежа, пазарите и тържищата в цялата страна.
Както и всички останали патладжани, разпространени у нас, и патладжанът от типа Тсаконики се използва предимно за готвене. От него се правят разкошни салати в комбинация в други видове зеленчуци, ордьоври, предястия и гарнитури, както и ред вкусни манджи от нашата, азиатската и средиземноморската кухня, от които много популярни са мусаката, различните постни и месни гювечи, кьопоолуто, рататуят, имам баялдъто.
Трябва да се знае, че преди консумация патладжаните трябва да се нарежат на шайби, които се осоляват и се оставят да се оцедят върху марля, за да изчезне тръпчивия им горчив привкус. Те обикновено се консумират след термична обработка – печени, пържени или панирани, а от тях се приготвя и вкусна, полезна и питателна зимнина.
Патладжанът от типа Тсаконики е от тънкокожите, има цилиндрични форми и достига размери от 22 до 24 сантиметра.
Архивът в каталога на Онлайн магазин semenata.bg разказва и историята на патладжана. Като основен продукт на трапезата на много народи, той е познат в Далечния изток от столетия, а в Европа и у нас е донесен по време на османското нашествие по тези места някъде около 15 век. Близък е с домата, кучешкото грозде, картофа и е от рода на едногодишните растения.
При ранното и средното сеене на патладжана от типа Тсаконики ви трябват само 30 до 50 грама сортови семенца за 1 декар земя.
При ранно сеене, това се прави от 25 януари до 5 февруари, а при късно от 25 до 30 април. При това температурният диапазон на почвите с посевите трябва да са поне 16 градуса по Целзий.
Гледа се редово, по системата 70-80/30-40 сантиметра, а вегетацията му трае около 75 дена, показват данните от каталога на Онлайн магазин semenata.bg.
Семена | |
Кога се засява | Януари, Февруари, Март, Април, Май |
Особености на растението | Директни сортове |
Цъфтеж/Беритба | Юни, Юли, Август, Септември |
Цвят на плода/цвета | Лилав |
Начин на засяване | Отглеждане чрез разсад |
Дълговечност | Едногодишно растение |
Място на отглеждане | Отглеждане на открито |
Необходимост от опора | Отглеждане без конструкция |
Нужда от поливане | Умерено поливане |
Необходимост от светлина | Светлолюбив вид |
Зимоустойчивост | Незимоустойчиво растение |
Височина на растението | 40 - 70 см, 70 - 120 см, 120 - 200 см, Над 200 см, Индетерминантен вид (високорастящ при домати), Детерминантен вид (нискорастящ при домати), Полудетерминантен (самозадънва се при домати) |
Предназначение на плода/цвета | Прясна консумация, Консервиране |