МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на патладжан бял от Опал Зи

Семена на патладжан бял от Опал Зи - Патладжан семена с отлична цена: 2.00 лв.
Семена на патладжан бял от Опал Зи
2.29 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: OPAL451

Опции

Купи
  • Разфасовка: 1 гр. (около 180 - 200 бр.) семена на патладжан бял се съдържат в една опаковка
  • Норма за сеитба: Сеитбената норма на ранния сорт патладжан е 30 – 50 грама семена на патладжан на един декар земеделска земя.
  • Реколта: Характерно за белия патладжан е неговата високодобивност. Реколтата е готова за прибиране, когато патладжанчетата достигнат 10 см дължина. Това обикновенно е периодът - юли-август.
  • Вегетация: Вегетационният период, или периодът на узряване на сортовия патладжан има продължителност 65-75 дни. 
  • Период на сеитба: Януари - Април. Белият патладжан се сее чрез предварително подготвен разсад., който се създава през месец март и е готов за разсаждане през месец май. Характерно е  двуредовото засаждане , на разстояние между патладжаните  - 70 - 80/30-40 см. 
  • Характеристика на плода: Патладжанът бял е сорт представен от българската Опал Зи. Характеризира се с ранно зреене и богата реколта от едри, вкусни и ароматни патладжани. Той притежава лъскави плодове с яйцевидна форма и красив кремаво – бял цвят. Вътрешната или месеста част на белия зеленчук е плътна и много вкусна. 

С най-голямо удоволствие искаме да Ви представим едно от актуалните ни предложени – семена на един малко по-различен патладжан, а именно бял патладжан. С отличния си вкус, страхотен аромат и забележимия кремавобял цвят, този патладжан определено си заслужава вашето внимание. 

Белият патладжан е високодобивен сорт бял патладжан, който се характеризира със средно големи, лъскави плодове в яйцевидна форма. Вътрешната част на белия зеленчук е много месеста и плътна, снабдена със страхотен вкус, в комбинация с апетитен аромат. Интересен факт, е че в месеста му част се съдържа много по-малко валга, в сравнение с на мнозинството от лилави сортове. Това наличие на влага прави белия патладжан много по-издръжлив и по-дълго съхраним.

Този страхотен сортов зеленчук е ранен вид, който се размножава чрез предварително подготвен разсад. Разсадът се подготвя през месец март в съоражения – парници. Благоприятният период за сеитба на разсада е от месец януари до месец април. Когато растението образува четири или пет същински листа, може да се разсажда. Това се случва около месец май, като подходщата схема на засаждане е на двуредови ленти, на разстояние - 70 - 80/30-40 см.

Патладжанът е топлолюбива култура, която вирее най-добре на високи плюсови температури. Оптималните градуси за растеж и добро развитие на зеленчука са 20 – 27 градуса по Целзий.

Плодовете му са подходящи за бране, когато достигнат дължина около 10 см. Това обикновенно се случва в пика на лятото – през горещите месеци юли-август.

Ароматният бял патладжан е високодобивен сорт, който дава богата реколта от вкусни, средно едри и кремавобели патладжанчета. Месеста му част е плътна и много вкусна. Този патладжан е изключително подходящ за приготвяне на вкусни ястия, като плодовете му са еднакво вкусни - изпечени, изпържени, както и консервирани. 

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаМай, Юни, Юли, Август
Цвят на плода/цветаБял
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив