МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на патладжан Бял с розово кръгъл - специална селекция Франчи

Семена на патладжан Бял с розово кръгъл - специална селекция Франчи - Патладжан семена с отлична цена: 4.50 лв.
Семена на патладжан Бял с розово кръгъл - специална селекция Франчи
5.00 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S009043

Опции

Купи
  • Разфасовка: Италианските оригинални семена на атрактивния Бял патладжан с розово може да намерите в нашата онлайн платформа в опаковки от 3 грама. 
  • Норма за сеитба: -
  • Период на сеитба: Този сорт бял патладжан се характеризира със средноранно производство. Сее се на открито от месец февруари до месец май. 
  • Реколта: Едрите и вкусни патладжани бели узряват достатъчно добре и са готови за събиране от месец юли до месец октомври. 
  • Характеристика на плода: Едно от най-новите предложения в градинсрски магазин Семената.шоп е средноранния сорт Бял патладжан с розов оттенък. Този патладжан се характеризира с големи и кръгли плодове, със страхотен вкус. Вътрешността му е бяла и съдържа малко семки. Атрактивното при този сорт е красивият бял цвят на плода, който е подчертан с леки розови ивици, визия, която прави патладжана изключително забележителен. 

От магазинът за дома и градината – semenata.bg с удоволствие Ви представяме един изключително интересен сорт семена на Бял патладжан с розово. Този интересен вид е подбран от специалната селекция на италианската фирма Франчи (Franchi). 

Белият патладжан с розовото се характеризира със средноранно производство на кръгли и големи плодове с прекрасен вкус. 

Сорта се сее директно или чрез разсад от началото на месец февруари до месец май. Отглежда се на открити площи, като расте без необходимост от опорна конструкция.  

Храстовидните растения, които се получват от семена на белите патладжани с розово са едногодишни и достигат на височина от 40 до 70 см. Сорта има нужда от редовно, но умерено поливане и добро изложение на слънчева светлина. 

Патладжанчетата се оформят и са готови за беритба от месец юли до месец октомври. 

Белият патладжан е сравнително скорошно откритие, което става все по-познато при нас и намира своето почетно място в българската кухня. 

Богат на множество полезни минерали и витамини, патладжана снабдява тялото с калий, калций, магнезий, желязо, мед и още множество минерални соли. Този полезен зеленчук съдържа в себе си витамини и важни фитонутриенти, които са смятани за храна за мозъка и притежават антиоксидантно действие. Горчивият му вкус се дължи на съдържащите се в него етерични масла.

Този италиански бял патладжан с розово е перфектен избор за прясна консумация, може да се изпържи на тиган, да се приготви на пара или да се изпече на фурна. Вариантите за приготвянето му са множество, а консумацията му задоволява апетита и облагоприятства тялото.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаБял
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив